Vetovihje: Everton – Chelsea 30.8.2014

Chelsea ei höntyile laatuvastustajien vieraana

Chelsea kohtaa Evertonin lauantai-iltana ilman uutta värväystään Diego Costaa, joka on onnistunut maalinteossa alkukauden molemmissa otteluissa. Evertonia vastaan on lienee kuitenkin sivussa, joten miten käy lontoolaisten?

BW eSports FI €100 welcome

Ennen kauden alkua Chelsea myi Romelu Lukakun juuri Evertonille ja päätti panostaa Costaan, joka siirtyi Bluesiin Atlético Madridista. Nyt Costa kärsii pikkuvammasta, mutta The Mirrorin mukaan Chelsea pelkää pitempää huilia, mikäli Costa lyötäisiin kehiin liian aikaisin. Joukkue haluaakin pelata varman päälle. Myös André Scürrlen osallistuminen oli kirjoitushetkellä epävarmaa, mutta Chelsealla riittää päteviä korvaajia.

Chelsea on voittanut molemmat ottelunsa Valioliigassa nousijoita Burnleyä (3-1) ja Leicesteriä (2-0) vastaan. Everton on puolestaan pelannut 2-2-tasurit Leicesteriä ja Arsenalia vastaan. Viime pelissä kahden maalin johto kuivui kasaan päätöshetkillä.

Evertonillakin on loukkaantumisia, ja varsinkin Ross Barkleyn poissaolo on paha takaisku. Lukaku jätti viimeksi leikin kesken, mutta lienee tänään mukana.

VETOVIHJE: Chelsea lähtee otteluun suosikkina Evertonin kotiedusta huolimatta. On kuitenkin huomionarvoista, että joukkueella on ollut viime kausina hankalaa nimenomaan Evertonin vieraana. Viime kaudella Trotters voitti 1-0 ja on vienyt kaksi kolmesta edellisestä kohtaamisesta Goodison Parkilla.

Pelattavaa löydämme alipelistä. José Mourinhon taktiikka vieraissa huippujoukkueita vastaan on tiedossa. Jos Costa huilaa, on pakko puolustaa sitäkin tiiviimmin. Molemmat yhteenotot viime kaudella jäivät alle 1,5 maalin, ja Chelsean viimeiset 7/10 vieraspeliä ovat tuottaneet alle 2,5 maalia.

Huippujoukkueita (Manchester City, Liverpool, Arsenal, Manchester United, Tottenham ja Everton) vastaan Chelsea teki viime kaudella vain kuusi osumaa, eli keskimäärin yhden per peli. Evertonillakin on tuoreessa muistissa kaksi päätöshetkien takaiskua, joten nyt puolustusasenne lienee kohdillaan.

Valintamme on siis alle 2,5 maalia, josta Pinnacle antaa 1,79. Ottelu käynnistyy Suomen aikaa klo 19.30.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi