Vakiovihje: Kierros 43 25.10.2014

Vakion SM-kisa ja extrabonukset Vakioveikkauksessa jatkuvat, joten Vihjetykki on edelleen Vakiossa mukana. Viime viikolla Vihjetykin rivissä oli 9 oikein. Sillä sijoittuu sijan 2500. paikkeille Vakion SM-kilpailun noin 17.000 kilpailijan joukossa.

BW eSports FI €100 welcome

1 Liverpool – Hull 12

Vihjetykki oli viime viikolla kartalla, kun Hullin tasapeli Arsenalin vieraana oli lapulla. Siinä pelissä Hullin voittokaan ei olisi ollut suuri vääryys. Liverpool oli yllättävissä vaikeuksissa QPR:n kanssa ja keskiviikkona Real Madrid murskasi Liverpoolin Anfieldilla jo ensimmäisellä jaksolla. Liverpool kärsii tiukasta pelitahdista, joten myös kakkosta otetaan lapulle.

2 West Bromwich – Crystal Palace 1

West Brom on päässyt hienoon vireeseen. Maanantaina Albions oli yllättää itsensä Manchester Unitedin. Crystal Palace on ikävä vastus joka joukkueelle, mutta pisteet The Hawthorsilta on lauantaina tiukassa.

3 Sunderland – Arsenal X2

Sunderland koki häpeällisen 8-0 tappion lauantaina Southamptonissa. Tämän pelin jälkeen on kasvojen pesun aika. Kasvojen pesun aloitti maalivahti Vito Mannone, jonka aloitteesta pelaajat maksavat reilun 2500 Southamptoniin matkanneen fanin pääsyliput. Arsenal nousi Belgiassa keskiviikkona voittoon viime hetkillä. Se antaa potkua, mutta tiivis ottelutahti myös haittaa.

4 Southampton – Stoke  1

Ronald Koemanin Saintsit ovat olleet hirmuisessa vireessä koko kauden. Lauantaina St. Mary’sillä murskattiin Sunderland peräti 8-0. Kärki Graziano Pelle on mahtivireessä ja Stoken tiivis puolustus Valioliigan TOP3 maalivahteihin lukeutuvan Asmir Bergovicin johdolla vaikeuksissa italialaiskärjen kanssa.

5 Swansea – Leicester 1

Swansea ei ollut huono, vaikka sunnuntaina hävisikin Stoke-On-Trentissä 1-2. Swansea oli varsinkin avausjaksolla selkeästi niskan päällä ja paremmalla viimeistelyllä tulos olisi voinut olla toinen. Leicester hävisi niukasti 0-1 Newcastlessa ja pisteet ovat lauantainakin tiukassa Walesin vierailulla.

6 Nottingham – Blackburn 12

Nottingham ei ole voittanut seitsemään peliin ja sarjasijoitus on valahtanut piikkipaikalta kuudenneksi. Toki Nottinghamilla on ollut vaikeita vieraspelejä (Watford, Cardiff ja Wigan). Blackburn taisteli lauantaina ison tasapelipisteen, kun se nousi lisäajalla alivoimaisena 1-1 tasapeliin Ipswichissä. Tiistaina oli kotivoiton vuoro Birminghamin kustannuksella.

7 Sheff W – Norwich 2

Sheffieldin Pöllöt eivät maistu vieläkään Vihjetykille, vaan lapulle rastitaan Kanarianlintujen varma voitto. Materiaaliltaan Norwich on paljon parempi nippu kärki Cameron Jeromen johdolla. Kumpikin on pelannut alavireisesti, sillä viimeiseen kuuteen peliin Sheffieldillä ei ole yhtään voittoa ja Norwichillakin vain yksi. Lauantaina Norwich hävisi nousukuntoiselle Fulhamilla, mutta tiistain kotitasapeli Leedsiä vastaan oli isompi pettymys.

8 Brighton – Rotherdam 1X

Tässä pelissä toivoo suomalaisena koko sydämellään Brightonin kotivoittoa. Jos tehottomasti esiintynyt Brighton tämän häviää, alkaa Sami Hyypiän työsuhde seuran managerina olemaan vaakalaudalla. Rotherdam on ollut nousuvireinen, mutta voitot ovat tulleet Roundwoodilta.

9 Ipswich – Huddersfield 1

Vihjetykki luottaa edelleen vahvasti Ipswichiin, vaikka joukkue lauantaina petti. Ipswich sai pelata miesylivoimalla pitkään, mutta sarjan ykköshyökkääjä David McGoldrick ei onnistunut ratkaisemaan hyvistäkään paikoista ottelua. Lopulta Blackburn tuli lisäajalla tasoihin. Tiistaina Ipswich hävisi manageria vaihtaneelle ja siitä innostuneelle Cardiffille vieraissa. Siitä tappiosta ei tehdä pitkälle meneviä johtopäätöksiä, vaan ykkönen laitetaan vakiolapulle varmaksi ja höystetään sitä vielä pitkävedonkin puolella.

10 Birmingham – Bournemouth 2

Bournemouth on ollut sarjan suurimpia yllättäjiä. Eddie Howe on johdattanut joukkonsa mahtavaan vireeseen ja kuudesta viime pelistä on alla viisi voittoa. Toki joukkue ei ole sarja kärkipään joukkueita kohdannut, mutta voitot ovat olleet selkeitä. Rahavaikeuksissa olevalle Birminghamille odotettiin sarjasta tulevan vaikean ja sitä se on ollut. Joukkue on juuri putoamisviivan yläpuolella ja tehottomuus vaivaa. Birmingham on tehnyt 13 ottelussa vain 12 maalia.

11 Middlesboro – Watford 12

Täysin ympäripyöreä peli! M’Boro on ollut hyvässä vireessä, vaikka tiistaina tuli tappio Wolvesin vieraana. Grant Leadbitter on kova maalintekijä Championshipiin. Watford on vaihdellut managereita kuin kalsareita. Pelaajat eivät tykänneet Deppe Sanninosta ja hän sai alkukaudesta lähteä, vaikka joukkue oli aivan sarjan kärjessä. Kuvaavaa oli, että Sannino sai potkut 4-2 voitetun ottelun jälkeen. Nyt Watfordia luotsaa Slavisa Jokanovic, joka on neljäs Hornetsin manageri tällä kaudella.

12 Leeds – Wolves 1X

Sarjanousija Wolves on yllättänyt pirteillä otteillaan. Kärki Bakary Sako on ollut Championship-kauden suurimpia sensaatioita ja mies on pommittanut jo seitsemän maalia. Elland Roadilta ei ole kuitenkaan helppo pisteitä hakea eikä Wolvesilla ole kuin yksi vierasvoitto kauden kuudesta vieraspelistä. Leeds on ollut vähän tasapaksu, mutta tiistain tasapeli Norwichissa voisi luvata vähän parempaa tulevaisuutta.

13 Real Madrid – Barcelona 1

El Classico. El Galactico. La Ligan huippuottelu värittää viikon Vakiota. Real Madrid on ollut läpi kauden joukkueista vakuuttavampi. Viimeksi keskiviikkona avauspuoliajan näytös Anfieldilla oli mahtava esitys. James Rodriguez oli todella hyvä ja varsinkin chippinosto Ronaldon maaliin oli maagista katsottavaa. Real on ottelun suosikki, mutta tässä taistossa voi perinteisesti käydä ihan mitä tahansa.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi