Vakiovihje: Kierros 51 20.12.2014

Hankala rivi - rohkeasti orporisteillä liikenteeseen

Vuoden toiseksi viimeinen vakiokierros käsittää otteluita Valioliigasta ja Championshipistä. Kierros vaikuttaa ennalta kinkkiseltä, mutta 130 000 euron potti täysosumille houkuttelee kokeilemaan. Rahaa on jaossa todennäköisimmin 11-13 oikein veikanneille, koska selviä ennakkosuosikkeja ei juuri löydy. Tässä rivimme:

BW eSports FI €100 welcome

1 Southampton – Everton X2

Mitä tapahtui Southamptonille? Kausi starttasi yllättävänkin hienosti, mutta sitten tuli käkeen Cityltä, Arsenalilta ja ManUlta – ja sittemmin heppoisemmiltakin vastustajilta (mm. Burnley ja Sheffield Utd Liigacupissa). Nyt alla on siis viisi tappiota putkeen, vaikka ManUa vastaan esitys olikin jälleen lupaava. Everton on aina hankala kaadettava ja hyvä paperillakin, vaikka ei olekaan aivan viime vuoden vireessä. Tasurin ainekset ovat olemassa, mutta kohde kaipaa silti varmistusta.

2 Aston Villa – Manchester U 2

Ennalta selvä kakkonen, koska ManU porskuttaa kuuden voiton putkessa ja on noussut jo kolmossijalle. Mutta nyt putki voi hyvinkin katketa. Southamptonia vastaan ManU voitti vierasottelunsa, mutta hävisi laukaukset selvästi. Liverpool-ottelu oli todella tasainen, ja vain Poolin heikko viimeistely ja ManUn paitsiomaali (0-2) käänsivät voiton ManUlle. Villa on kova kotonaan ja hyvässä vireessä, mutta kärsii parista pahasta poissalosta, joten kakkosta lapulle.

3 West Ham  – Leicester 1

Yllättäjä West Hamin kunto on kohdillaan, sillä sarjanelosella on alla neljästä viimeisestä saldo 3-1-0. Loukkaantumisiakaan ei ole. Häntäpään Leicester on heikossa vireessä (yksi piste yhdeksästä viimeisestä), vaikka edellinen City-ottelu olikin hyvä suoritus (0-1-kotitappio). Vieraissa on vaikeampaa, sillä maalinteko tuottaa tuskaa ja ykkösvahti Schmeichelkin on sivussa. Suora ykkönen.

4 Tottenham – Burnley 1X

Tottenham on saanut pelin jälleen uomiinsa. Viimeksi kaatui Swansea vieraissa ja Newcastle Liigacupin kotiottelussa 4-0. Swansea-voitto irtosi heikollakin esityksellä, mikä on aina vahvan joukkueen merkki. Burnley kaatoi viimeksi Southamptonin kotona 1-0, ja tappioita on vain yksi kuudessa viime ottelussa. Spurskin siis joutuu Burnleyn bussin kanssa varmasti ahtaalle. Ykkönen on ylipelattu, joten hämmennetään ristillä.

5 QPR – West Bromwich 1X

QPR on surkea vierailija, mutta Loftus Roadilla todella hankala kaadettava. Maalitykki Austin palaa kokoonpanoon, mikä on hyvä uutinen. Hiukan ylempänä taulukossa majaileva West Bromwich kaatoi viimeksi Aston Villan kotonaan 1-0, mutta sitä ennen tuli vain yksi piste viidestä ottelusta. Vieraissa WBA pelaa puolustuksen kautta ja on tehnyt vasta kolme maalia. QPR on lähempänä voittoa, mutta ristivarmistus kannattaa.

6 Hull – Swansea X

Vastakkain kaksi heikkovireista joukkuetta, joista Swansea on ennalta aavistuksen parempi. Hull hävisi viimeksi odotetusti vieraissa Chelsealle ja jumittaa viimeistä edellisenä. Swansea aloitti kauden hyvin, mutta on hiljalleen menettänyt otettaan. Viimeksi tuli pataan Tottenhamilta kotona 1-2, vaikka esitys oli sinänsä ok.Vieraissa Swansea on ollut heikko (vain yksi voitto). Risti on lähtökohta, ja varmistelu kannattaa suuntaan tai toiseen, jos siihen on varaa.

7 Ipswich – Middlesbrough X2

Kahden huippukuntoisen ryhmän kohtaaminen (nelonen vs. kakkonen). Ipswich on pelannut hienosti etenkin kotonaan, sillä seitsemän voittoa on kova suoritus. Viimeksi joukkue jäi maalittomaan Boltonin kanssa oltuaan kaksikosta silti parempi. Middlesbrough on yllättänyt positiivisesti. Kumpikaan ei ole hävinnyt kahdeksaan otteluun, ja molempien putki saattaa yhä jatkua. Kakkonen on kuitenkin alimerkattu ja Borolla on liigan paras puolustus, joten käännetään tähtäintä piirun verran siihen suuntaan.

8 Cardiff C – Brentford 12

Cardiff avasi kauden kehnosti, mutta on alkanut kivuta taulukossa ylöspäin. Walesilaisryhmä on täysin eri joukkue kotona ja vieraissa. Viimeisten kuuden kotipelin saldo on kova 5-1-0. Brentford ei ole kuitenkaan mikään helppo vastus ja suorittaa hyvin viikosta toiseen (alla viisi voittoa kuudesta viimeisestä). on suosikki kotiedun turvin, mutta koska luvassa lienee avoin mittelö, jossa molemmat taistelevat voitosta, kiskaisemme tähän yllätyskakkosen. Molemmat ovat pelanneet runsasmaalisia otteluita.

9 Reading  – Watford X

Molemmat joukkueet ovat kadottaneet virettään. Paperilla kova Reading on paljon parempi kotona kuin vieraissa. Viimeksi tuli ruma rökäletappio, kun Birminghamin oli kotonaan parempi 6-1. Watford on tempaissut neljän tappion jälkeen pari voittoa hyvillä esityksillä (Fulham vieraissa, Wigan kotona). Hankala vääntö veikata, mutta rististä on lähdettävä liikkeelle, eikä varmistuksia ole tuhlattavaksi.

10 Blackpool – Bournemouth 2

Championshipin jumbo vastaan ykkönen. Blackpool on välttänyt tappion neljässä viime pelissään, mutta matkaa kuiville vielä riittää. Bournemouth on todella kovassa lyönnissä, sillä sarjassa tappiottomia otteluita on alla yksitoista. Viimeksi ryhmä kaatoi kotonaan Cardiffin 5-3-lukemin ja nousi piikkipaikalle. Suora kakkonen.

11 Blackburn – Charlton 1

Blackburn ei ole ollut loistelias viime aikoina, vaikka onkin hyvä kotijoukkue. Myöskään Charltonin peli ei ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Charlton on tasuriherkkä joukkue, ja molemmat kärsivät maalinteko-ongelmista. Uskomme silti kotivoittoon.

12 Wolverhampton – Brighton 1

Hankala veikattava, koska kumpikaan ei ole vakuuttanut viime aikoina. Wolvesin kotitilasto on kuitenkin ihan ok, mikä painaa vaakakuppia isännille. Viimeksi Wolvesille riitti maali voittoon Sheffield W:n vieraana. Se saattoi kääntää kurssin. Brighton tarpoo putoamisviivan alla kolmen tappion putkessa. Sami Hyypiällä on ollut rankkaa, ja yksi tappio lisää voi tietää jälleen potkuja. Joten pahoittelut ykkösestä, Sami.

13 Fulham – Sheffield W 1X

Kinkkinen veikattava kohde tämäkin. Pitkään jumbona jumittanut Fulham on noussut uuden managerin alla taulukossa lupaavasti, ja peli kulkee. Rökäletappio Watfordille huuhdeltiin alas kolmen pisteen vieraspotilla Leedsistä. Sheffield W taitaa puolustuspelin, ja maalivahtikin on hyvä. Se ilmenee vähinä päästettyinä ja runsaina tasapeleinä. Vieraissakin joukkue on suoriutunut hyvin (vain yksi tappio). Mutta mökkiläisten materiaali on parempi, ja kotietukin painaa asetelmissa.

Järjestelmän (7+0) hinta on 32 euroa. Vakio 1:n peliaika päättyy lauantaina 20.12. klo 16.55.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi