Vakiovihje: BoxingDay 26.12.2014

Tapaninpäivän Vakiossa on tarjolla täysi 13 kohteen kuponki. Täysosumille on luvassa noin 140 000 euron potti.

BW eSports FI €100 welcome

Rivihinta on tänään vain 10 senttiä, joten seuraava kuuden vaihtomerkin (64 rivin) rivimme maksaa vain 6,40 euroa.

1 West Bromwich – Manchester C 2

Albions aloitti hyvin QPR:ää vastaan, mutta kahden maalin johto kääntyi tappioksi. Cityn kakkossija ei ole yllätys, ja joukkue olisi nyt piikissä, ellei kausi olisi käynnistynyt niin kehnosti vieraissa. Cityllä on alla kuusi voittoa putkeen, ja maaleja syntyy ilman Agueroa ja Dzekoakin. Edellisissä City on voittanut WBA:n viidesti putkeen (kotona ja vieraissa) ja tehnyt näissä 13 maalia.

2 Manchester U – Newcastle U 1

ManU jahtasi jo seitsemättä perättäistä voittoa, mutta sai tyytyä 1-1-tasuriin Aston Villan vieraana, vaikka isännät joutuivat vajaalle. United ei yllä tällä hetkellä pelillisesti Chelsean tai Manchester Cityn tasolle, mutta muuten sijoitus kärjen tuntumassa on oikeutettu. Newcastlen itsetunto on alamaissa, eikä 3-0-kotivoitto yllättäisi.

3 Crystal P – Southampton x2

Palace pelaa sinänsä hyvin, mutta voitot karttavat joukkuetta. Edellinen tuli Liverpoolista 23. marraskuuta, mutta sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Southampton katkaisi viiden tappion putkensa 3-0-kotivoittoon Evertonista, mutta Saintsille reissu Selhurst Parkille ei tule olemaan helppo. Varmistellaan ristillä.

4 Swansea – Aston Villa 1x

Swansea näyttäisi löytäneen taas voittovireen ja isännöi Villaa suosikkina keskikastin väännössä.  Villa selvisi hyvin ManUa vastaan alivoimaisenakin ja ylsi 1-1-tasuriin. Valitus Agbonlahorin punaisesta hyväksyttiin, joten hän on joukkueensa mukana. Villa on tehnyt vähiten maaleja koko liigassa (11), mutta olisiko tasuriin saumoja?

5 Burnley – Liverpool x2

Burnley on ottanut pisteitä 6/9 kertaa kotikentällä kauden liigaotteluissaan, joten yllätysmahdollisuus on olemassa. Liverpoolilta esitys Arsenalia vastaan oli kuitenkin hyvä, ja Martin Skrtelin lisäajan tasoitus teki kovia kokeneelle itseluottamukselle eetvarttia. Kritiikkiä tulee toki vieläkin ja Daniel Sturridgen panosta kaivataan, mutta lähtökohtaisesti vierasjoukkue on suosikki.

6 Everton – Stoke 1x

Everton vei viime kaudella saman keskinäisen peräti 4-0-lukemin. Nyt sama tuskin toistuu, sillä Everton on voittanut vain yhden kuudesta viime kilpapelistään. Stoke on ottanut pisteitä 5/9 kertaa vieraissa kauden liigaotteluissaan. Luvassa on tasainen ja hankalasti ennakoitava taisto.

7 Leicester – Tottenham x2

Ei näytä kummoiselta Leicester Cityn kannalta. Nyt alla on 12 ottelua ilman voittoa, ja edellinen täysi potti irtosi 21. syyskuuta ManUsta. Jumbolle ei siis jää liiemmin mahdollisuuksia panna kampoihin Tottenhamille, joka porskuttaa kolmen ottelun voittoputkessa ja jahtaa europelejä. Harry Kane on hyvässä maalivireessä. Toiaalta Leicester on yltänyt pisteille viidesti kauden kahdeksassa Valioliigan kotiottelussaan, joten tempaisemme tähän yllätysristin.

8 Sunderland – Hull 1

Sunderland otti tuoreeltaan makean voiton Newcastlesta, ja vain neljä tappiota koko kaudella kielii siitä, että joukkuetta ei ole helppo kaataa. Toisin on vierailla, sillä liekit nuolevat jo Hullin ja Steve Brucen ahteria. Kasassa on 13 pinnaa 17 ottelusta Valioliigassa, ja taulukossa takana on vain jumbo Leicester. Kotivoitto.

9 Arsenal – QPR 1

Arsenal on paikallisessa selvä suosikki, vaikka menettikin johtonsa Liverpoolia vastaan viimeksi jopa yhden miehen ylivoimalla . QPR:lle 11 maalia sylkenyt Charlie Austin on iso ilonaihe, mutta joukkue on ottanut kaikki 17 pistettään kotikentältä. Arsenal voittaa 3-0 tai jotakin sinne päin.

10 Birmingham – Derby 1x

Tämän kaksikon väännöt ovat yleensä tasaisia, mutta Brums on kuin uudestisyntynyt uuden valmennuksen alla (kuusi edellistä saldolla 4-1-1). Isäntien itseluottamus on siis kohdillaan. Derby on pudonnut piikistä muutaman pistemenetyksen myötä viitossijalle. Viime kaudella molemmat keskinäiset päättyivät tasan.

11 Middlesbrough – Nottingham 1

Middlesbrough hävisi viimeksi Ipswichille ja pitää hallussaan nyt nelossijaa. Matkaa kärki-Bournemouthiin on kolme pistettä. Huomionarvoista on, että Boro on päästänyt vain seitsemän omiin 11 Championshipin kotiottelussaan. Yhdeksäntenä sijaitseva Nottingham on ollut kovassa lyönnissä joulukuussa, ja alla on kolme voittoa putkeen. Borolla ei ole kuitenkaan kotitappiota sitten elokuun, mikä kääntää merkkivalintamme isännille.

12 Bolton – Blackburn 1

Bolton on saanut nostetta Neil Lennonin alaisuudessa. Lokakuun puolivälin jumbopaikka on vaihtunut nyt hallussa olevaan 14. sijaan. Joukkue on hävinnyt vain kaksi 11 viime ottelustaan, ja viimeksikin kaatui Millwall. Myös Blackburnillä on alla voittoissa Charlton-ottelu, mutta isäntien kova vire ja hyvä historia Blackburniä vastaan saavat meidät uskomaan ykköseen.

13 Brighton – Reading 2

Sami Hyypiän jättämä Brighton on voittanut vain yhden yhdeksästä viime pelistään Amex Stadiumilla, joten sitä ei voi pitää suosikkina. Readingin uusi manageri Steve Clarke aloitti lauantaina 0-1-kotitappiolla Watfordille, mutta sen tuloksen ei pitäisi painaa Royalsin mieltä liikaa. Reading on alisuorittanut, mutta silti alla on tällä kaudella vierasvoitot Borosta ja Norwichista. Kakkonen.

Peliaika päättyy tapaninpäivänä 26. joulukuuta klo 16.55. Pelinumero 2.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi