Vetovihje: Pohjois-Irlanti – Suomi 29.3.2015

Huuhkajien peleissä eivät verkot heilu

Suomi jatkaa jalkapallon EM-karsintojaan sunnuntaina Pohjois-Irlannin vieraana. Belfastin Windsor Parkilla pelattava ottelu vaikuttaa etukäteen äärimmäisen vähämaaliselta.

Ottelun pelaaminen sunnuntaina on aiheuttanut melkoisen polemiikin Pohjois-Irlannissa, missä maaottelua ei ole koskaan aiemmin pelattu pyhäpäivänä. Luvassa lieneekin kristillisten järjestämiä mielenosoituksia.

Muutenkaan isäntien lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset, sillä alla on tappio keskiviikon harjoitusottelusta. Skotlanti oli Glasgown Hampdenillä parempi maalein 1-0. Kaiken kaikkiaan Pohjois-Irlanti isännöi Suomea kuitenkin ennakkosuosikkina, ja se haluaa vankistaa otettaan kakkossijasta F-lohkossa. Karsintojen startti on ollut lupaava, sillä Michael O’Neillin ryhmä voitti kolme avausotteluaan, vaikka viimeksi lohkokärki Romania olikin parempi 2-0-lukemin.

Kotikentällään Pohjois-Irlanti on hankala kaadettava, sillä saldo 21 viime kotiottelussa on kovaa luokkaa – 11-5-5 – kun mukaan lasketaan tosikoitokset (ei harjoitusotteluita). Jos pisteitä irtoaa jatkossa samaan tahtiin myös vieraista, Pohjois-Irlanti nähtäisiin kesällä 2016 arvokisoissa ensimmäisen kerran sitten vuoden 1986 Meksikon MM-turnauksen.

BW eSports FI €100 welcome

Sunnuntaina Pohjois-Irlannilta on sivussa puolustaja Ben Reeves tämän loukkaannuttua keskiviikon harjoitusottelussa Skotlantia vastaan. Kokeneemmista konkareista Chris Brunt, Gareth McAuley, Kyle Lafferty, Jamie Ward, Niall McGinn ja Roy Carroll huilasivat, mutta lienevät sunnuntaina mukana. Pakki Jonny Evansin pelikielto Valioliigan sylkyepisodista ei koske maaotteluita.

Huuhkajilta odotetaan tuloksia

Mixu Paatelaisen asema on yhä tukala, sillä Huuhkajilta odotetaan nähtyä parempia tuloksia. Suomi on voittanut vain yhden kuudesta viime maaottelustaan (1-2-3) ja tehnyt näissä vaivaiset kolme maalia.

Tällä hetkellä Huuhkajat huhuilee F-lohkossa nelossijalla, sillä voitot ovat kiertäneet joukkuetta kolmessa edellisessä ottelussa sen jälkeen, kun Färsaaret kaatui karsintojen avauksessa. Edelliset kaksi ottelua tuottivat tappiot kotona Romaniaa (0-2) ja vieraissa Unkaria (1-0) vastaan.

Tältä reissulta Suomen olisikin ehdottomasti saatava tuliaisia mukaansa, tai muuten kolmen kärki (Romania, Pohjois-Irlanti ja Unkari) karkaa liian pitkälle etumatkalle. Pahimmillaan kaula kolmosen ja nelosen välillä voi revetä sunnuntaina kuuteen pisteeseen.

Viimeisin muutos kokoonpanoon oli Kari Arkivuo ja Perparim Hetemaj jäävät sivuun loukkaantumisten takia, ja heidän tilalleen valittiin Jukka Raitala ja Robin Lod.

Vedonlyöntimielessä kamppailu vaikuttaa ennalta vähämaaliselta. O’Neillin ryhmä on jäänyt nollille peräti kuudesti yhdeksässä viime ottelussaan ja pitemmällä aikavälillä 26/44 kertaa. Toisaalta Suomi on jäänyt kahdesti peräkkäin maaleitta.

Ei siis olisi ihme, mikäli ottelussa jäätäisiin sunnuntaina jopa alle 1,5 maalin. Se onkin pelivalintamme Pinnaclen kertoimella 2,63.

Avaa tästä pelitili Pinnaclelle ja varmista lisäjännitys Huuhkajien otteluun!

Vetovihje: Alle 1,5 maalia
Kerroin: 2,63
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu: Sunnuntai 29.3. klo 19.00
TV/stream:  Yle TV2 klo 18.13 alkaen

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi