Vetovihje: Dnipro – Sevilla 27.5.2015

Eurooppa-liigan finaalissa vain yksi suosikki

Sevilla voitti Eurooppa-liigan viime vuonna dramaattisen finaalin päätteeksi. Tällä kertaa Varsovan Stadion Narodowyllä pelattavassa loppuottelussa vastaan asettuu ukrainalainen yllättäjä Dnipro. Onnistuuko Sevilla uusimaan mestaruutensa?

Huom! Ottelu nähdään ilmaiseksi Jimillä tänään klo 21.30 alkaen!

BW eSports FI €100 welcome

Sevillaa lukuun ottamatta yksikään toinen seura ei ole aikoihin onnistunut voittamaan Eurooppa-liigaa tai sen edeltäjää UEFA-cupia kahdesti peräkkäin. Viimeksi tempussa onnistui Real Madrid vuosina 1985-1986.

Sevilla itse voitti Eurooppa-liigan vuosina 2006-2007 ja on nyt lähellä tehdä historiaa ainoana seurana, joka on onnistunut voittamaan turnauksen neljästi kymmenen vuoden sisään. Samalla Sevilla nousisi kärkeen myös turnauksen kaikkien aikojen mestaruustilastossa, sillä nyt se jakaa kolmella tittelillään ykköspaikan Juventuksen, Interin ja Liverpoolin kanssa.

Mitä tämän päivän pelikuntoon tulee, Sevilla on matkannut Puolaan erittäin kovakuntoisena. Malaga taipui viikonloppuna kotonaan 2-3-kotitappioon, ja 21 viime ottelustaan Sevilla on hävinnyt vain yhden (senkin Real Madridille). Loput 20 ottelua ovat tuottaneet saldon 15-5-0.

Eurokentillä on mennyt vielä paremmin, sillä vyöllä on saldo 8-1-0 yhdeksästä edellisestä Eurooppa-liigan ottelusta. Tasapeli Zenitin vieraana riitti jatkoonpääsyyn kotivoiton jälkeen. Sevillan maaliero näissä yhdeksässä ottelussa on vakuuttava 19-7.

Dnipro surkea ulkomailla

Dnipro Dnipropetrovk itäisestä Ukrainasta, vain parin tuntia Donetskista ei ole tulosten perusteella yhtä kovassa vireessä, vaikka joukkue onkin edennyt finaaliin asti. Viimeksi kaatui Shaktar Donetsk 3-2, ja sijoitus kotimaan liigassa on tällä hetkellä kolmas.

Kahdeksasta viime pelistä on kerääntynyt saldo 3-2-3, mutta Euroopan kentillä mallikkaat esitykset ovat yllättäneet monet. Lohkovaiheessa joukkue ylsi kakkoseksi, ja pudotuspeleissä ovat taipuneet niin Ajax, Club Brügge kuin Napolikin. Menestys on nojannut pitkälti kotipeleihin, vaikka joukkue onkin pelannut ne turvallisuussyistä evakossa Kiovassa. Siellä omiin meni vain kaksi maalia seitsemässä ottelussa, joista viisi päättyi isäntien voittoon.

Ukrainan rajojen ulkopuolella esitykset eivät ole häikäisseet, mikä luo varjon myös finaalin ylle. Eurooppa-liigan kymmenestä viime vierasottelustaan Dnipro on voittanut vain yhden vaivaisen, ja senkin Azerbaidzanin Qarabagia vastaan.

Dniprolta ovat sivussa Zozulja ja Kravtshenko ja mahdollisesti Shakov. Sevilla saa tulla toimeen ilman Parejaa ja Betoa. Kumpikin joukkue kuitenkin pärjää ilman poissaolijoitakin.

Sevilla osuu vähintään kahdesti

Uutta Eurooppa-liigan tässä kaudessa on se, että voittaja saa paikan ensi kauden Mestarien liigassa. Sevilla jäi rannalle Mestarien liigan karsinnoista yhdellä vaivaisella pisteellä, joten tämä on seuralle ainoa mahdollisuus yltää maanosan ykkösturnaukseen.

Dnipro on finaalissa selvä altavastaaja. Toki matkalla finaaliin on nähty useitakin yllätyksiä, mutta pitkälti vahvasti kotiedun ansiosta. Suoran kakkosen kerroin huitelee 1,60 paikkeilla, mutta parempi arvokohde on Sevillan yli 1,5 maalia, josta Unibet tarjoaa 1,81.

Sevilla on tehnyt kymmenen maalia neljässä viime vierasottelussaan Eurooppa-liigassa, vaikka vastassa ovat olleet Borussia M’gladbach, Villarreal, Zenit ja Fiorentina – selvästi kovempia joukkueita siis. Lisäksi joukkue on tehnyt yli 1,5 maalia seitsemässä peräkkäisessä Eurooppa-liigan ottelussaan ja kaikkiaan 11 maalia 14 ottelussaan. Jopa Real Madridia vastaan Sevilla osui kahdesti, joten vaikka Dnipro yleensä puolustaa hyvin, tasoero on selvä espanjalaisten eduksi.

Kerrasta poikki -finaalissa tasoero vain korostuu. Kun Sevilla ottaa johdon, Dnipron on pakko avata peliään, mikä avaa lisää tilaa Sevillan loistavalle hyökkäyspelille. Kannattaa huomata, että vain Real Madrid ja Barcelona tekivät La Ligassa tällä kaudella enemmän maaleja kuin Sevilla.

Avaa pelitili Unibetille tästä ja hyödynnä 100+10 euron bonus!

Vetovihje: Sevilla yli 1,5 maalia
Kerroin: 1,81
Peliyhtiö: Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Keskiviikko 27.5. klo 21.45
TV/stream:  Jim, Nelonen Pro 1

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi