Vetovihje: Tappara – Lukko 18.3.2016

Liigan puolivälierät käynnistyvät neljällä ottelulla. Oma pelivalintamme kohdistuu avauskierroksella Tapparan ja Lukon väliseen vääntöön.

BW eSports FI €100 welcome

Tappara ja Lukko on aiemmiltakin playoff-keväiltä tuttu taistelupari, itse asiassa jo neljättä vuotta perätysten. Kaksikon väliset yhteenotot on oteltu tosin aina vasta välierissä, joista Tappara on edennyt joka kerralla jatkoon (keväällä 2013 voitoin 4-0 ja kahtena edelliskeväänä voitoin 4-3).

Tämän kauden runkosarjassa joukkueet kohtasivat runkosarjassa neljästi. Molemmat voittivat kertaalleen sekä varsinaisella peliajalla että jatkoilla. Runkosarjan perusteella sarjasta voidaan siis odottaa tälläkin kertaa tasaista.

Taulukossa kolmanneksi sijoittunut Tappara keräsi 110 pistettä ja kuudenneksi päätynyt Lukko 94. Tappara keräsi kotipeleistään 60 pinnaa ja Lukko vieraista 36.

Tappara avannut yleensä voitolla

Pudotuspeleissä runkosarjan tilastoja pidetään usein toisarvoisina, koska pelaamisen luonne muuttuu merkittävästi. Kotiedun merkitystä ei sovi silti unohtaa, koska Tapparalla on ollut kotietu aiemmissakin sarjoissa ja joka kerralla joukkue on onnistunut pitämään siitä kiinni.

Toiseksi kannattaa huomioida, että Tappara on avannut jokaisen sarjan voitolla, vaikka Lukko onkin onnistunut kahtena edelliskeväänä ryöstämään myös yhden vierasvoiton. Jatkoon se ei ole kuitenkaan raumalaisia auttanut.

Miehistöt ovat sinänsä verrattaen tasavahvat. Maalivahtiosastolla kummallakin on heittää kehiin tekijämies, ja myös hyökkäyspäässä molemmilla riittää ratkaisuvoimaa. Molemmilla on hyviä aloittajia, joten siltäkin osin puntit menevät jokseenkin tasan. Sarjasta voi siis povata tasaista.

Tappara oli kuitenkin runkosarjan kolmanneksi kovin kotijoukkue, joten uskomme kirvesrintojen nytkin pitävän kiinni kotiedustaan. Unibetin moneyline-ykkösen kerroin on markkinoiden korkein (1,63), mutta me valitsemme pelikupongille rohkeasti ykkösen kertoimella 2,08.

Avaa pelitili Unibetille ja lunasta 100+10 euron bonus!

Vetovihje: 1×2 ykkönen, Tappara voittaa
Kerroin: 2,08
Peliyhtiö: Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Perjantai 18.3. klo 18.30
TV / stream:  Nelonen Pro ja Ruutu-palvelu