Vetovihje: Englanti – Venäjä 11.6.2016

B-lohkon suosikit Englanti ja Venäjä kohtaavat toisensa heti EM-kisojen avausottelussaan lauantai-iltana.

BW eSports FI €100 welcome

Englannin menestys nojaa tuoreisiin voimiin. Vanhojen vastuunkantajien tähti on himmentynyt, kun taustalta on noussut esimerkiksi Jaime Vardyn kaltaisia nuoria kykyjä. Roy Hodgson on luotsannut kisoihin äärimmäisen mielenkiintoisen ryhmän, jolla pitäisi olla mahdollisuudet edetä pitkälle. Kysymys kuuluukin: Joko nyt, Englanti?

Avausottelussa lauantain myöhäisillassa vastaan asettuu Venäjä. Joukkueella oli suuria vaikeuksia karsinnoissa, mutta lopulta valmentajanvaihto auttoi, kun Leo Slutski luotsasi porukan lohkon kakkossijalle ja jatkoon. Itävalta porhalsi edelle, mutta Ruotsi jäi loppuspurtin ansiosta taakse.

Venäjän mahdollisuuksia kuitenkin kaventaa isojen tähtien ja vahvojen tukipilarien puute, vaikka sellaisiakin itänaapurimme on futishistoriassaan tehtaillut.

Englanti pykälää parempi

Englanti on tällä hetkellä kuuma, joten olisi vaikea uskoa Venäjän tänään voittavan.

Pelinkuva tulee todennäköisimmin olemaan sellainen, että Englanti määrää tahdin. Venäjä seuraa pelin kulkua passiivisemmin, mikä lieneekin taktisesti fiksumpaa kuin yltiöpäinen rynniminen hyökkäyssuuntaan.

Englannilla on useita hyökkäyspään pelotteita kuten Jamie Vardy (aloittaa penkillä?), Harry Kane ja Wayne Rooney. Sellaisilla pitäisi kyetä ampumaan reikä tai pari Venäjän puolustusbussiin. Etenkin kaksi ensin mainittua ovat pelanneet loistokaudet seurajoukkueissaan, ja itseluottamus on korkealla.

Englanti on sitä paitsi pelannut erinomaisesti ennen kisoja. Kolme viimeistä harjoitusottelua Portugalia, Australiaa ja Turkkia vastaan tuottivat kaikki voiton. Pari kuukautta sitten kaatui vieläpä EM-kisojen suursuosikki Saksa.

Venäjä ei ole ollut samanveroinen, sillä voittoja on vain yksi viidestä viime harjoitusottelusta (1-1-3) – sekin Liettuasta. Ryhmästä on muutama avainpelaaja sivussa, mikä näkyy otteissa.

Englannin kertoimet ovat olleet pitkin päivää laskussa noin 1,80 päälle, mutta William Hill on pitänyt kiinni kertoimestaan 1,91. Se on illan pelivalintamme.

Avaa pelitili William Hillille ja lunasta 100 euron bonus!

Vetovihje: 1×2 ykkönen, Englanti voittaa
Kerroin: 1,91
Peliyhtiö: William Hill (100 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Lauantai 11.6. klo 22.00
TV / stream:  Yle TV2 klo 21.30