Vetovihje: Portugali – Islanti 14.6.2016

EM-karsinnoissa superyllätyksen järjestäneellä Islannilla on nyt näytön paikka, sillä lopputurnauksen avausottelussa vastaan asettuu todella kova Portugali.

BW eSports FI €100 welcome

EM-karsinnat tuottivat useita yllätyksiä, ja yhden isoimmista järjesti ilman muuta Islanti – 300 000 asukkaan saarivaltio, joka eteni jatkoon alkulohkosta, vaikka seurana oli niinkin kovia maita kuin Tšekki, Hollanti ja Turkki. Lohkon kakkossija oli upea suoritus ja varmistui jo kaksi kierrosta ennen karsintojen loppua.

Portugalin pääsy lopputurnaukseen oli tietenkin odotetumpi ja tie muutenkin tasainen. Saldoksi muodostui 7-0-1 suhteellisen helpossa alkulohkossa Albanian, Tanskan, Serbian ja Armenian kanssa. Ei siis niitä kovimpia vastustajia, mutta ei toisaalta lilliputtejakaan.

Islannin osalta kysymys kuuluu, miten joukkue kykenee pitämään saman laatutason yllä kuin karsinnassa. Karsinnoissa yllättäneet ovat ennenkin flopanneet lopputurnauksen paria pykälää kirkkaammissa valoissa.

Puolustuspeli tökkinyt

Islannin puolustuspeli toimi karsinnoissa erinomaisesti, mutta kisoja edeltäneissä harjoitusotteluissa oli nähtävissä vaihteeksi merkkejä oman pään heikkouksista.

Yhdeksässä viime ottelussa vastustajien taso on vaihdellut, mutta nolla on pysynyt vain kahdesti – ja silloinkin jalkapallon kehitysmaita Liechtensteinia ja Suomea vastaan. Omissa on kolissut kaikkiaan 19 kertaa näissä yhdeksässä ottelussa.

Hyökkäyspäässä joukkue on saanut sen sijaan aikaiseksi paljonkin. Etenkin vastahyökkäykset Islanti taitaa hyvin, minkä myös Portugali tulee varmasti tänään huomaamaan.

Portugali pelasi karsinnoissa paljon 1-0-voittoja, mutta joukkueen päävahvuudet ovat nimenomaan hyökkäyspelissä. Jos esimerkiksi Cristiano Ronaldo saa pelihuumorin kohdilleen, Islannin puolustus on helisemässä.

Toki avausottelut ovat usein tiukkoja ja tasaisia, mutta tässä mittelössä uskomme maaliodotusarvojen olevan on kertoimia korkeammat. Kupongille valitaankin ”molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa” ComeOnin kertoimella 2,60.

Avaa pelitili ComeOnille ja hyödynnä markkinoiden muhkein, jopa 300 euron bonus!

Vetovihje: Molemmat joukkueet onnistuvat maalinteossa
Kerroin: 2,60
Peliyhtiö: ComeOn! (300 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Tiistai 14.6. klo 22.00
TV / stream:  Yle TV2 klo 21.30