Vetovihje: Englanti – Wales 16.6.2016

Torstain ranskalainen menyy tarjoaa alkupaloiksi brittiläisen EM-derbyn – Englanti vastaan Wales. Kunniasta ja kolmesta pisteestä taistellaan, ja me pohdiskelemme, olisiko ”pikkuveljestä” yllättäjäksi?

Torstain ensimmäinen ottelu on brittiläisten keskinäinen yhteenotto, jossa kyse on muustakin kuin kolmesta pisteestä. Varsinkin Wales haluaa todistaa naapurilleen, että kaksikko pelaa samoja kisoja hyvästä syystä.
BW eSports FI €100 welcome

Englannin avausottelu Venäjää vastaan oli tiukka ja tasainen. Nolla rikottiin vasta 73. minuutilla, kun Eric Dier teki 1-0-osuman. Tuossa vaiheessa Englannin voitto lohkon kovimmasta vastustajasta näytti vielä hyvin todennäköiseltä, mutta pieni kalabaliikki rangaistusalueella auttoi Venäjän lisäajalla 1-1-tasuriin. Tästä jäi Englannille tietysti kitkerä jälkimaku.

Entäpä Wales? Joukkue nappasi ehkä ansaitsemattoman voiton Slovakiasta 2-1-lukemin. Voittomaali syntyi kymmenisen minuuttia ennen loppua, vaikka Slovakia hyökki pahasti päälle toisella puoliajalla. Täysi pistepotti oli toki hyvä asia, mutta muuten esitys jätti toivomisen varaa.

Englantia tasoituksella

Avausotteluista Englannille jäi vähemmän pisteitä käteen, ja se on tästä kaksikosta myös kovemman paineen alla. Mutta kestääkö Englanti paineet? Siihen ainakin itse uskomme.

Englanti on vakavasti otettava haastaja turnauksen kovimmille ennakkosuosikeille ja ennalta eittämättä vahvempi isoveli vastaan pikkuveli -asetelmassa.

Wales ei olisi ansainnut avausottelustaan voittoa – hyvä jos yhtäkään. Nyt vastustajan taso nousee varsinkin tämän hyökkäysvoiman osalta, kun vastaan asettuvat muiden muassa Harry Kane, Wayne Rooney ja/tai Jamie Vardy. Walesilla puolestaan on heittää saman kaliiberin miehistä kehiin vain Gareth Bale.

Englanti ja Wales ovat kohdanneet 2000-luvuulla neljästi – viimeksi 2011 – ja Englanti on voittanut yhtä monta kertaa. Miksi ja miten tämän tilaston suunta yhtäkkiä muuttuisi?

Pelikupongille Englanti -1,0 maalia (asian handicap) Unibetin kertoimella 1,93.

Avaa pelitili Unibetille ja hyödynnä 100+10 euron bonus!

Vetovihje: Englanti -1,0 maalia (asian handicap)
Kerroin: 1,93
Peliyhtiö: Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Torstai 16.6. klo 16.00
TV / stream:  Yle TV2 klo 15.30