Vetovihje: Saksa – Italia 2.7.2016

Kahden jalkapallon suurmaan kohtaaminen on lauantai-illan herkkupala. Saksa ja Italia iskevät yhteen Nouveau Stade de Bordeaux’lla, ja me lyömme poletit likoon tietyn maalimäärän puolesta.

BW eSports FI €100 welcome

Tämän ottelun voittaja saattaa hyvin olla koko turnauksen mestari.

Saksan eteneminen tähän pisteeseen tuskin yllätti ketään, sillä joukkue on ollut äärimmäisen vahva viime vuosina. Vielä alkulohkossa otteet eivät häikäisseet, mutta kovan  Slovakian teilaaminen ulos neljännesvälierissä 3-0-lukemin oli Saksalta väkevä näytös. Tasoero kävi selväksi jo ottelun ensimmäisestä minuutista alkaen, ja voittolukemat olisivat voineet olla rumemmatkin. Esimerkiksi Mesut Özil missasi paikkansa 11 metristä.

Italian esiinmarssi on ollut yllättävämpi, sillä joukkuetta ei pidetty oikein minään ennen kisoja – syynä suurtähtien puute. Nyt joukkue on kuitenkin yksi kisojen suursuosikeista. Mikäli varamiehinen pohjakosketus Irlantia vastaan jätetään pois laskuista, tilillä on pelkkiä voittoja (Belgia, Ruotsi ja Espanja). Neljännesvälierien esitys viimeksi mainittua vastaan oli ilmiömäinen; klassista italialaista futista parhaassa nykymuodossaan ja tuloksena 2-0-voitto.

Thiago Motta on pelikiellossa Italialta, mutta hänen merkitystään ei pidä liioitella. Mies on aloittanut vain yhden pelin koko kisoissa.

Verkot heiluneet jatkopeleissä

Emme kykene jakamaan kertoimenlaskijoiden näkemystä maalimäärästä – he nimittäin odottavat ottelusta vähämaalista.

Italia puolustaa toki hyvin, mutta toisaalta vastaan asettuu yksi maailman parhaista hyökkäyksistä. Ja kun italialaisten omia maalintekotaitoja tarkastellaan, niin kaksi häkkiä esimerkiksi Espanjaa vastaan ei ollut lainkaan huono suoritus.

Pelin kuva lienee tänään sellainen, että Saksa heiluttaa tahtipuikkoa ja painaa Italian puolustuslinjan alas. Vähintään yhden maalin Saksan luulisi saavan aikaiseksi 90 minuutin aikana – ja Italialla puolestaan on kaikki mahdollisuudet iskeä yksi osuma vastaiskusta Saksan hyökkiessä päälle.

Lohkovaiheessa nähtiin yleisesti ottaen tiukkoja ja vähämaalisia otteluita, mutta jatkopeleissä trendi on ollut toinen. Vain kaksi kymmenestä ottelusta on tuottanut vähemmän kuin kaksi maalia, ja 2,5 maalin rajapyykki on rikottu viidesti.

Nyt saamme Pinnaclelta markkinoiden parhaan kertoimen 1,74 yli 1,75 maalista (asian handicap), joten saamme puolikkaan voiton tasan kahdella maalilla ja täydet vähintään kolmella.

Avaa pelitili Pinnaclelle ja nappaa markkinatoppi itsellesi!

Vetovihje: Yli 1,75 maalia (asian handicap)
Kerroin: 1,74
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu:
Lauantai 2.7. klo 22.00
TV:  Yle TV2 klo 21.15