Vetovihje: Ajax – Rostov 16.8.2016

Hollantilainen ja venäläinen – Ajax ja Rostov – kohtaavat Mestarien liigan playoff-kierroksella. Me uskomme kohahduksiin Amsterdam Arenalla.

BW eSports FI €100 welcome

Niin Ajax kuin Rostovkin ovat edenneet tähän pisteeseen hyvillä esityksillä, joten on sääli, että otteluparin häviäjä putoaa Mestarien liigan karsinnoista.

Varttuneemmat futisfanit muistavat ajan, jolloin Ajax lukeutui maanosan ykkösseuroihin. Nyt se on aloittanut nousun takaisin Euroopan eliittiin, sillä kasassa on nuori ja lahjakas ryhmä, ja pelityyli on iloisen hyökkäysvoittoinen.

Vierailija Rostov ei ole ollut koskaan mikään mahtiseura Venäjällä eikä Euroopassa. Tämä onkin Rostoville ensimmäinen kerta, kun se ylipäänsä on edennyt Mestarien liigan karsintaan. Anderlechtin pudottaminen oli kuitenkin melkoinen suoritus. Kotona pelattua 2-2-tasuria seurasi komea voitto, jossa belgialaisvastus taipui lukemin 0-2.

Myös Ajax pelasi kolmannella karsintakierroksella mallikkaasti, kun vastassa oli kreikkalainen PAOK. Myös Ajax jäi kotona tasapeliin (1-1), ja vieraissa jatkopaikan takasi lopputulos 1-2 hollantilaisille.

Pari tuuletusta vähintään?

Kertoimenlaskijat ovat aavistelleet vierasvoittoa edelliskierroksen otteluiden perusteella. Me kuitenkin näemme, että Ajaxin mahdollisuuksia on aliarvioitu.

Otteluparien avausosat ovat usein tiukkoja ja tasaisia. Toisaalta Ajax kuitenkin haluaa hyvän kotituloksen, koska matka Venäjälle tietää aina siirtymistä epämukavuusalueelle. Ajax sitä paitsi lähestyy peliä hyökkäyspää edellä – se yksinkertaisesti kuuluu seuran pelifilosofiaan.

Hollannin liigassa Ajax on aloittanut kauden erinomaisesti, jos katsotaan nimenomaan hyökkäyspeliä. Saldona on voitto ja tasapeli ja näissä viisi tehtyä maalia. Omissa on soinut kolmesti. Lisäksi kotiottelusta PAOKia vastaan Ajax olisi ansainnut voiton sikäli, että joukkue loi maalipaikkoja liukuhihnalta.

Rostov puolestaan näytti Anderlechtia vastaan, että sen puolustuspelissä on puutteita, sillä kotona meni kaksi omiin. Lisäksi viime viikon sarjapelissä Zenitiä vastaan tuli 2-3-tappio. Tänäänkään Rostovin maali siis tuskin säilyy koskemattomana.

Ajax yli 1,5 maalia pelataan Redbetin kertoimella 2,14.

Avaa pelitili Redbetille ja lunasta 100 euron bonus!

Vetovihje: Ajax yli 1,5 maalia
Kerroin: 2,14
Peliyhtiö: Redbet (100 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Tiistai 16.8. klo 21.45
TV / stream:  Ottelua ei esitetä Suomessa