Vetovihje: SKA Pietari – Ak Bars Kazan 30.8.2016

KHL:n rikkain seura SKA Pietari on kasannut täksi kaudeksi NHL-tason tähtisikermän, joka ei ole helpolla kaadettavissa. Tänään mankeliin joutuu Ak Bars Kazan.

BW eSports FI €100 welcome

Kontinentalnaja Hokkeinaja Liga eli tutummin KHL pyörii jo täydellä höyryllä, sillä kierroksia on ehditty pelata jo pari kolme. Jokerien huilatessa pelikohteet täytyy hakea tänään tosin muualta – joskaan ei Pietaria kauempaa.

SKA saa vieraita itäisestä konferenssista, kun vastaan asettuu Ak Bars Kazan. Pietarilaisryhmää pidetään yhtenä liigan kovimmista suosikeista yhdessä hallitsevan mestarin Metallurg Magnitogorskin kanssa. SKA:n ryhmä on todella kova – käytännössä NHL-tasoa – ykköstähtenään Pavel Datsjuk.

Usein tähtisikermien joukkuehenki alkaa rakoilla kauden edetessä, kun alempien kentällisten supernimet alkavat kiukutella peliajan puutteessa. Tämä tultaneen näkemään SKA:ssa tälläkin kaudella ( ja nyt puhumme muista kuin Jarno Koskirannasta). Toistaiseksi pietarilaisten peli on kuitenkin kulkenut hienosti. Kausi alkoi jatkoaikatappiolla Tsheljabinskissä (2-1), mutta sitä seurasivat kotivoitot Salavat Ufasta (7-1) ja viimeksi lauantaina mestari-Magnitogorskista (4-2).

SKA:n hyökkäys on nimilistaltaan omaa luokkaansa. Myös puolustus on vahva, mutta itse puolustuspelaaminen oli viime kaudella ajoittain hakusessa. Maalilla seisoo silti viimeisenä lukkona luotettava Mikko Koskinen.

Vähämaalista luvassa, SKA silti suosikki

Ak Bars Kazan on KHL:n historian menestynein seura, sillä kaksi historian ensimmäistä Gagarin Cupin voittoa napannut Tatarstanin mahtiseura on pelannut neljästi konferenssin finaaleissa. Viime kausi päättyi karmeaan pettymykseen jo pudotuspelien avauskierroksella. Silti Atte Ohtamaan edustama joukkue lasketaan tälläkin kaudella kärjen kovimpiin haastajiin, ja ensi keväänä lähimpänä lienevät itäisessä konferenssissa sijat 2-5.

Pitkään joukkuetta valmentanut Zinetula Biljaletdinovin pelifilosofia rakentuu pitkälti puolustuksen kautta. Tämä kuvastuu myös kauden kolmen ensimmäisen (koti-)ottelun lopputuloksista. Ensin kaatui Slovan Bratislava (2-1), mitä seurasivat tappiot rankkareilla Nizhnekamskille (1-2) ja viimeksi perjantaina Medvescak Zagrebille (1-3). Varsinkin viimeisin tulos oli yllätys, eikä kausi ole siis startannut kummoisesti.

Kuusi kaksikon seitsemästä viime runkosarjakohtaamisesta on tuottanut alle 5,5 maalia, joten vähämaalista lienee luvassa tänäänkin. Siitä huolimatta uskomme joukkueiden välisen tasoeron kääntävän voiton SKA:n puolelle, ja lyömme kupongille SKA -1 (asian handicap) ComeOnin kertoimella 1,92. Panos palautuu tasan maalin kotivoitolla.

Avaa pelitili ComeOnille kympillä – pelaa viidellä!

Vetovihje:  SKA Pietari -1,0 maalia (asian handicap)
Kerroin:  1,92
Peliyhtiö:  ComeOn! (10/50 euroa tai 300 euron bonus)
Kohde sulkeutuu:  Tiistai 30.8. klo 18.00
TV / stream:   Viasat Jääkiekko ja Viaplay