Vetovihje: Suomi – Kosovo 5.9.2016

MM-karsinnat käyntiin tutulla tyylillä?

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue aloittaa karsinnat vuoden 2018 MM-kisoihin kotiottelulla Kosovoa vastaan. Vieraille ottelu on ensimmäinen tällä tasolla koskaan.

BW eSports FI €100 welcome

Suomi aloittaa MM-karsinnat kohti vuoden 2018 Venäjän kisoja alkuperäistä ohjelmaa aiemmin maanantai-iltana, kun Turun Veritas Stadionilla vastaan asettuu Kosovo. Suomi on katsottu ottelussa ennakkosuosikiksi, mistä kertoo 1×2-asetelma 1,75-3,60-5,75.

Kosovo pääsi karsintoihin mukaan takaoven kautta, sillä Serbiasta irtautunut alue hyväksyttiin kansainväliseen jalkapalloliittoon vasta tuoreeltaan. Varmaa on, että ensimmäisessä karsintaottelussa kansallistunto on huipussaan. Kosovo kuitenkin odottaa edelleen FIFAn päätöstä myöntää tietyille kosovolaispelaajille lupa vaihtaa maajoukkuetta.

Asia koskettaa myös Huuhkajia, jonka kosovolaistaustainen Perparim Hetemaj jättää tämän ottelun väliin kokonaan. Kaiken lisäksi maajoukkueen on selvittävä peleistä ilman loukkaantumisista kärsiviä Tim Sparvia ja Joona Toiviota.

Kosovo on pelannut vuodesta 2014 lähtien vain kahdeksan maaottelua, joista on kertynyt varsin hyvä saldo 3-3-2. Ainoa todellinen tasonmittari oli kuitenkin Turkkia vastaan pelattu ottelu, joka tuotti 1-6-tappion. Voitot irtosivat Färsaarista ja Omanista.

Jälleen vähämaalista?

Suomen EM-karsinnat tuottivat saldon 3-3-4, mikä oikeutti lohkon nelostilaan. Lohko oli kuitenkin helppo, joten suoritusta voi pitää huonona. Voitot ovat olleet vuosia todella tiukassa, ja maalinteko tuottaa tuskaa. Suomi on tällä hetkellä jalkapalloilun kehitysmaa, eikä mikään näytä muuttuneen Hans Backen komennossa. Ruotsalaisen aikakauden saldo on umpisurkea 0-1-6.

Albert Bunjakin luotsaama Kosovo on avauksessaan arvoitus. Varmaa kuitenkin on, että joukkue puhkuu historiansa ensimmäisessä arvo-ottelussa kansallisylpeyttä. Suomi taas ole viime vuosina säväyttänyt, vaikka varmasti hyötyykin vierailijan kokemattomuudesta.

Huuhkajien EM-karsinnoissa jokaisessa kotiottelussa jäätiin alle 2,5 maalin. Ylipäänsä Suomen viime maaotteluista – harjoitusottelut mukaan lukien – vain 2/13 ovat tuottaneet ylipelin.

Lyömmekin lapulle alle 2,5 maalia Unibetin kertoimella 1,70.

Avaa pelitili Unibetille ja lunasta 100+10 euron bonus!

Vetovihje: Alle 2,5 maalia
Kerroin: 1,70
Peliyhtiö: Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Maanantai 5.9. klo 21.45
TV / stream:  Yle TV 2 klo 21.00