Vetovihje: Suomi – Ruotsi 8.9.2016

Suomen jääkiekkomaajoukkue pelaa World Cupiin valmistavan harjoitusottelun Ruotsia vastaan tänä iltana Helsingissä – ja vieläpä hiukan yllättäen ennakkosuosikkina.

BW eSports FI €100 welcome

Leijonat kohtaa World Cupin esiottelussa siis Tre Kronorin Hartwall Arenassa. Lauantaina joukkueet kohtaavat vielä toistamiseen Ruotsin maaperällä, minkä jälkeen edessä on siirtyminen ison veden taakse Torontoon, World Cupin turnausmaisemiin.

World Cupissa ei pelata millään MM-kisojen varamiehistöillä, vaan joukkueet ovat raapineet kasaan parhaimmistonsa. KHL toki kieltäytyi pitämästä sarjataukoa turnauksen aikana, mutta pääosa maailman ykköspelaajista on mukana.

Lauri Marjamäen ensimmäistä kertaa luotsaama Suomi on sekoitus nuoruuden sähäkkyyttä ja rautaista NHL-kokemusta. Ryhmässä nähdään paljon samoja nimiä kuin kevään MM-hopeajoukkueessa.

Suomen menestys on pitkälti kiinni siitä, miten Marjamäki saa joukkueen yhteispelin toimimaan. Yksittäiset tähdet harvemmin kannattelevat joukkuetta, vaikka Patrik Laineen hirmukudilla tehtäneenkin jälleen kerran tuhoja. Puolustuksesta löytyy takavuosia enemmän NHL-nimiä, joten siltä osin tilanne vaikuttaa hyvältä.

Leijonien maalivahtipeli on toiminut turnauksissa yleensä hyvin. Silti esimerkiksi Pohjois-Amerikassa on ihmetelty, miksi huipputasoaan tiputtaneet Tuukka Rask ja Pekka Rinne (ja Mikko Koskinen) valittiin veskareiksi, vaikka tarjolla olisi ollut Joonas Korpisalon ja Juuse Saroksen kaltaisia nousevia kykyjä.

Ruotsi ennalta vahvempi

Ruotsin tähdistä moni kieltäytyi kevään MM-kisoista ja säästi paukkunsa tähän turnaukseen. Kasassa onkin kova ryhmä, kun mukana ovat esimerkiksi Erik Karlsson, Oliver Ekman-Larsson ja Victor Hedman. Maalilla kiekot torjuu Henrik Lundqvist.

Länsinaapurin ryhmässä riittää kokemusta. Joukkue ei ole ehkä yhtä optimaalinen sekoitus nuoruutta ja kokemusta kuin Suomi, mutta silti ennalta vahvempi. Suomen molarit ovat kokonaisuutena nimekkäämpiä kuin Ruotsilla, kun taas kenttäpelaajissa Ruotsi ajaa ohi niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin osalta. Emme näe, että ”ylikokemus” olisi välttämättä haitaksi.

Sikäli ihmetyttääkin, että ennakkosuosikiksi katsotun Suomen voitosta tarjoillaan päälle kahden kertoimia. Leijonat on sitä paitsi voittanut Ruotsin edellisen kerran aikuisten tasolla 60 minuutin nimiin vuoden 2013 lopulla. Siksi lyömme poletit likoon Tre Kronorin puolesta (moneyline) Unibetin kertoimella 1,98. Suorasta vierasvoitosta parhaan kertoimen 2,75 tarjoaa Bet1234.

Avaa pelitili Unibetille ja lunasta 100+10 euron bonus!

Vetovihje: Ruotsi voittaa (moneyline)
Kerroin: 1,98
Peliyhtiö: Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Torstai 8.9. klo 21.45
TV / stream:  Nelonen ja Viasat Jääkiekko