Vetovihje: Ruotsi – Suomi 20.9.2016

Suomi kohtaa jääkiekon World Cupin toisessa ottelussaan Ruotsin. Turnauksen alla pelatuissa esiotteluissa voitot menivät tasan, mutta kuinka käy tänään?

BW eSports FI €100 welcome

Suomi kärsi avausottelussaan yllättävän selvän 1-4-tappion Pohjois-Amerikan alle 23-vuotiaiden yhdistelmäjoukkueelle. Leijonat ei päässyt oikein missään vaiheessa pelin päälle, sillä vastustaja johti kahden erän jälkeen neljällä maalilla. Päätöserän kavennus oli laiha lohtu.

Ruotsi kaatoi viikonlopun omassa avauksessaan Venäjän. Varsinkin puolustuspeli toimi erinomaisesti, ja toisaalta myös molemmista maaleista vastasivat kovaa laukovat pakit. Maalilla Jacob Markström hulehti lopusta.

Tiistain otteluun lähdettäessä Leijonat onkin kovan paineen alla, sillä sinivalkoisilta vaaditaan huippusuoritusta jatkopeleihin yltämiseksi. Neljän joukkueen lohkoista vain kaksi parasta etenee välieriin. Suomen kannalta hyvä asia on, että vastustaja on selvästi edellistä tutumpi, sillä kaksikko kohtasi jo kahdesti esiotteluissa. Molemmat voittivat kotiottelunsa, kun Suomi voitti ensin 3-2 jatkoajalla ja Ruotsi sitten 6-3.

Ruotsi perustaa pelinsä puolustamiseen

Suomen avauspeli tuotti siis tasan viisi maalia ja vain yhden tehdyn osuman. Maalinteko kaiken kaikkiaan vaikutti hankalalta. Myös Ruotsin avausottelusta saattoi odottaa etukäteen vähämaalista, sillä myös Venäjä on liikenteessä puolustusvoittoisella pelitaktiikalla ja asenteella. Svenskien ykkösmolari Henrik Lundqvist sairastui, mutta korvaaja Markström oli erinomainen ja päästi taaksensa vain yhden kiekon.

Myös Leijonien ensi yön ottelu vaikuttaa ennalta vähämaaliselta. Ruotsi rakentaa pelinsä nimenomaan alakerrasta käsin, ja päävalmentaja Lauri Marjamäki tietää, ettei Suomikaan voi lähteä enää samanlaiseen maalintekokilpailuun kuin Pohjois-Amerikan nuoria vastaan.

Siksi valitsemme pelikupongille alle viisi maalia varsinaisella peliajalla (asian handicap), josta Unibet tarjoaa markkinoiden parhaan kertoimen 1,84. Tasan viisi maalia palauttaa panoksen.

Avaa pelitili Unibetille ja lunasta 100+10 euron bonus!

Vetovihje:  Alle 5 maalia (60 min)
Kerroin:  1,84
Peliyhtiö:  Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu:  Tiistai 20.9. klo 22.00
TV / stream:   Nelonen ja Viasat Jääkiekko