Vetovihje: Venäjä – Suomi 22.9.2016

Leijonat haluaa päättää turnauksen kunniakkaasti

Leijonat kohtaa World Cupin päätösottelussaan Venäjän, joka tarvitsee rökälevoiton yltääkseen jatkoon. Riittääkö Suomella asennetta, kun panosta ei enää ole?

BW eSports FI €100 welcome

B-lohkon jatkoonmenijät ratkaistaan päätösottelussa, jossa Suomi kohtaa siis Venäjän. Ruotsi varmisti jo jatkoonpääsynsä, kun taas Suomi jää kahden tappion myötä varmasti alkulohkoon. Venäjä taas on kaksi pistettä ja kolme pinnaa jäljessä Pohjois-Amerikan yhdistelmäjoukkuetta, joten saumat edetä välieriin ovat ohkaiset.

Venäjän olisi siis voitettava Suomi vähintään kolmella maalilla. Tämä tekee pelinkuvasta mielenkiintoisen, koska Leijonilla ei ole enää pelissä kuin kunnia.

Suomen avauspeli Pohjois-Amerikkaa vastaan meni pahasti penkin alle. Ruotsia vastaan ote oli hyvä, mutta maalinteko on tuottanut joukkueelle vaikeuksia – osumia on tullut vain yksi 120 minuutissa. Venäjä on tehnyt viisi osumaa, ja verkko heilui varsinkin viimeksi 4-3-voitossa Pohjois-Amerikasta.

Kertoimia tasaisempi asetelma

Venäjän peli on sujunut paremmin kuin sinivalkoisten, ja joukkue lähtee otteluun suosikkina. Venäjän voittokertoimet ovat kuitenkin valuneet kovin alas vuorokauden aikana, eivätkä kertoimenlaatijat usko Suomen motivaatioon.

Toisaalta on kysyttävä, onko asetelma siltikään aivan kertoimien kaltainen? Voittokertoimen valahtaminen näin alas (1×2-markkina 1,65-tasoa, moneyline 1,40) nimittäin tekee jo Suomestakin pelikelpoisen.

Paineen alla pelaaminen ei ole koskaan helppoa. Jos Venäjä voittaa, se saattaa voittaa hyvinkin vain niukasti – siis maalilla. Sekin on otettava huomioon, että Venäjä saattaa joutua ottamaan lopussa jopa maalivahdin pois jatkopaikkaa tavoitellakseen.

Muhkeaa kerrointa metsästävät lyövät lapulle tasapelin Betssonin kertoimella 5,25. Oma pelivalintamme on kuitenkin Suomi +1,5 (asian handicap) Pinnaclen kertoimella 1,74. Se on markkinoiden paras.

 Avaa pelitili Pinnaclelle ja nappaa markkinatoppi itsellesi!

Vetovihje:  Suomi +1,5 (asian handicap)
Kerroin:  1,74
Peliyhtiö:  Pinnacle
Kohde sulkeutuu:  Torstai 22.9. klo 22.00
TV / stream:   Nelonen ja Viasat Jääkiekko