Vetovihje: Suomi – Ruotsi 29.12.2016

Suomi on hävinnyt molemmat ottelunsa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa, Ruotsi voittanut molemmat. Pikkuleijonilta vaaditaan nyt kunnon venymistä.

Jukka Rautakorven luotsaama Suomi on hävinnyt ottelunsa niin Tšekkiä kuin Tanskaakin vastaan, vaikka useimmiten sinivalkoiset ovat näitä maita vastaan niskan päällä.

Nyt turnauksen tärkein ottelu on edessä jo nyt, sillä Ruotsi pitäisi lyödä varsinaisella peliajalla, mikäli Suomi mielii vielä jatkoon. Tehtävä ei ole kuitenkaan helppo, sillä Juniorkronorna on voittanut molemmat ottelunsa.

Takaisin perusasioiden äärelle

Suomen suurin ongelma on ollut tähän mennessä käytännössä tahmea pelinrakentelu. Vaikka joukkue ei yleensä voi briljeerata ikäluokan kovimmilla maailmantähdillä, joukkueen yhteispeli toimii hyvin.

Viime kädessä kaikki kulminoituu maalinteon vaikeuteen, sillä kolme osumaa on aivan liian vähän. Nuorten kisoissa maalikeskiarvot ovat korkeammat kuin aikuisten tasolla.

Ei Ruotsinkaan peli aivan parasta mahdollista ole ollut, sillä etenkin Sveitsiä vastaan oli vaikeuksia 4-2-voitosta huolimatta. Toisaalta sinikeltaiset ovat iskeneet kahdessa ottelussaan kymmenen osumaa, kun Tanska kaatui 6-1.

Meillä on sellainen tuntuma, että sekavalla pelikirjalla liikenteeseen lähtenyt Suomi palaa ottelussa perusasioiden äärelle. Peliä yksinkertaistetaan ja illan ottelua lähestytään puolustuksen kautta.

Asetelma lupailee siis tasaista mittelöä, jossa ei mässäillä maaleilla. Alle 5,5 maalia pelataan Unibetille kertoimella 1,88.

Avaa pelitili Unibetille ja hyödynnä 100+10 euron bonus!

Vetovihje:  Alle 5,5 maalia
Kerroin:  1,88
Peliyhtiö:  ComeOn! (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu:  Torstai 29.12. klo 0.30
TV / stream:   Yle TV2