Leijonien maalihanaa väännetään tiukemmalle

Suomi avasi MM-kisat mallikkaasti 5–0-voitolla Norjaa vastaan ja näytti olevansa iskussa. Seuraavassa kamppailussa Leijonien ryhmä vahvistunee entisestään, kun turnaukseen saapuva Nashville Predatorsin tehomies ehtii paikalle. Latvia ei USA:ta vastaan herättänyt suuria lupauksia, mutta vastustajan tähtimaalivahti voi kuitenkin pitää numerot tällä kertaa aisoissa.

BW eSports FI €100 welcome

Mikael Granlundin odotellaan debytoivan Leijonien paidassa heti kisojen toisessa ottelussa. Predators-hyökkääjä tuo keskikaistalle tai laidalle aimoannoksen taitoa, tehopotentiaalia ja pelisilmää. Purppurapaitojen alakerrassa päivystää muutama nimekäs kolossi. Leijonien erikoistilannepelaaminen lähti rullaamaan heti avauskamppailussa, mutta toisaalta Latvia pystyi pelaamaan yllättävän jäähyttömästi USA:n tähtiä vastaan.

Perjantain ottelussa Latvia hävisi maalein 1-4. Columbus-molari Elvis Merzlikins pelaa latvialaisten maalilla, ja saa hien päälle varmasti lauantainakin. Suomen joukkuepuolustaminen on tässä turnauksessa vertaansa vailla, eikä Latviakaan hyökkäyspäässä pääse myllyttämään. Jussi Olkinuora avasi turnauksen nollapelillä, mutta toisessa kamppailussa Harri Säteri saattaa päästä näyttämään kyntensä. Joka tapauksessa maalivahtiosastosta tuskin tarvitsee huolissaan olla. Latvia ei mitä luultavimmin yhtä osumaa enempää pääse iskemään. Jos Merzlikins on vähänkin pelipäällä, ottelun kokonaiskuvasta voi tulla avauspäivän matseja vähämaalisempi. Kohteelle alle 5,5 maalia saadaan kelvollinen kerroin, johon nappaamme kiinni.

 

Jääkiekko, MM-kisat

Latvia – Suomi

Ottelussa alle 5,5 maalia Casumon kertoimella 1,75.

Kohde sulkeutuu 14.5. kello 20.20.