Vetovihje: Brasilia – Kroatia 12.6.2014

Brasilia avaa kotiturnauksensa Kroatiaa vastaan

Pitkä odotus on vihdoin ohi, ja MM-kisat pääsevät vauhtiin. Isäntämaa Brasilia avaa ilonpidon Kroatian kanssa torstaina klo 23 Suomen aikaa São Paolon New Corinthians Stadiumilla. Brasilialla on kotikisoissa hurjat paineet niskassaan, mikä näkyy varmasti varsinkin avauspelissä.

BW eSports FI €100 welcome

Kenraalissaan Brasilia voitti hyvin puolustavan Serbian 1-0, ja voitosta huolimatta brasseille buuattiin. Varsinkin tähtipelaaja Neymar sai osakseen paljon kritiikkiä. Totuuden nimissä Brasilia kävi kuitenkin lähellä 2-0-voittoa, koska Hulkin paitsioliputus oli virheellinen.

Ennen Serbia-peliä Brasilia löi ilman ongelmia Etelä-Afrikan 5-0 ja Panaman 4-0. Joukkueen terveystilanne on hyvä.

Kroatia sysää paineet isännille

Kroatia voi lähteä avauspeliinsä vapautuneesti. Tämän on todennut myös päävalmentaja Niko Kovac.

– Kaikki paine on Brasilian puolella, ja se on meidän etumme, Kovac jutteli Brasilian lehdistölle.

Kysymys kuitenkin kuuluu, kuinka musertava ”paine” todellisuudessa on. Monesti isäntämaat kun ovat tavanneet kääntää kotiyleisön hurjan energian edukseen avauspeleissä.

Kroatian harjoituspelien perusteella ei ole paljon ennustettavissa. Malia vastaan Kroatia voitti 2-1, ja ilme oli Itävallan harjoitusleirin jälkeen hiukan väsähtänyt. Australia kaatui hyvällä puolustuspelillä 1-0, mutta hyökkäyspeli jätti toivomisen varaa.

Kärki Mario Mandzukic on pelikiellossa, mikä on iso takaisku. Danijel Pranjic on pikkuvammansa kanssa kysymysmerkki.

Pelisivustot ja kertoimenlaatijat ovat olleet tarkkoina MM-kisojen avauskohteen kanssa, joten selkeitä ylikertoimia on hankala löytää. Mutta jotain kiintoisaa löysimme silti.

VETOVIHJE: Kotijoukkueen puolustusta on kertoimissa nähdäksemme yliarvioitu. Sitä ei toki sovi kieltää, että brasseilla on alla kuusi nollapeliä seitsemästä. Vastustajat eivät ole kuitenkaan olleet kummoisia, vai mitä sanotte Sambiasta, Hondurasista ja Panamasta?

Brasilian pelikulttuuri perustuu iloisaan ja leikkisään hyökkäyspeliin, ja avauspelissä joukkue hyökkii varmasti korostuneen innokkaasti. Kotiyleisö vaatii omiltaan osumia, mikä avaa tilaa Kroatialle tehdä pahojaan. Toki Mandzukic on sivussa, mutta Nikica Jelavic on pätevä korvaaja, minkä edellispelin voittomaalikin osoitti. Kroatia on tehnyt seitsemän osumaa neljässsä viime pelissä kovia vastustajia vastaan (Mali pois lukien), joten mikä ettei joukkue onnistuisi hiljentämään kotiyleisönkin torstaina ainakin kertaalleen.

Bet1234 tarjoilee 2,50 siitä, että Brasilia ei pidä nollaa, mihin tartumme.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi