Vetovihje: Jokerit – Dynamo Minsk 4.9.2014

Jokerit avaa uuden aikakauden

Tästä se nyt sitten alkaa. Jokerit tekee suomalaista jääkiekkohistoriaa käynnistämällä KHL-rupeamansa Dynamo Minskiä vastaan kotijäällä Helsingissä. Yllättävä loikkaus maailman toiseksi suurimpaan liigaan loksautti aikanaan leuan jos toisenkin, ja narripaitojen uutta aluevaltausta tullaan seuraamaan Suomessa mielenkiinnolla – kaikesta kyräilystä huolimatta. Jääkiekon taso tulee ainakin jotakin muuta kuin mihin kotoisessa Liigassa on totuttu.

BW eSports FI €100 welcome

Jokerit on saanut kasatuksi KHL:ään kelpo joukkueen, joka on taannoiseen Liiga-nippuun nähden selvästi nimekkäämpi. Puolustus on vahva osa-alue, jolta ei KHL-kokemusta puutu (mm. Topi Jaakola ja Jere Karalahti). Ossi Väänänen on avauksesta sivussa, mutta Ryan Gunderson takoi Ruotsissa kovia tehoja ja Daine Todd oli harjoituskaudella vakuuttava.

Hyökkäyspäähän taituruutta tuo ruotsalainen Linus Omark. Juhamatti Aaltonen takoi Metallurg Magnitogorskissa pelatessaan 82 pinnaa 136 ottelussa. Niko Kapanen puolestaan on kaksinkertainen KHL-mestari ja viime kevään finalisti. Erkka Westerlund on pätevä ja meritoitunut valmentaja, ja tarkasti roolitettu ryhmä käsittää hyviä luistelijoiden lisäksi ahkeria duunareita. Harjoituskaudella Jokerit voitti yhdeksästä ottelusta seitsemän. Vain maalivahtiosasto on hiukan arvoitus.

Dynamo Minsk on lukeutunut aina liigan heikoimpiin ryhmiin oltuaan mukana kuusi kautta. Paras suoritus on yltäminen konferenssinsa puolivälieriin kahdesti, mutta niihin tie tyssäsi molemmilla kerroilla. Tällä kaudella ryhmä on seuran historian kovin, sillä valkovenäläläisten rivimiesten seasta löytyy laadukkaiita ulkomaalaishankintoja. Puolustus nojaa muun muassa Tapparassa loistaneeseen Nick Baileniin, Slovakian maajoukkuepakki Ivan Svarnyyn ja NHL-meritoitunut tsekki Lukas Krajicek.

Hyökkäykseen on tullut kovia tekijöitä Medvescak Zagrebista: Charles Linglet, Ryan Vesce ja Matt Ellison. Jonathan Cheechoo taas on takonut kovia maalimääriä NHL:ssä, ja hyökkäyspäässä piisaa muitakin tekijämiehiä. Kapteeni Aleksei Kaljužni on avauksesta sivussa. Jokerien tapaan myös Dynamon suurimman kysymysmerkin muodostavat veskarit.

VETOVIHJE: Jokerien harjoituskausi oli vakuuttavampi Dynamon ailahtelevampiin (viisi voittoa, neljä tappiota) esityksiin nähden. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa hiukan siltä, että kertoimenlaatijoiden arvioissa Jokereita on alkukaudesta aliarvioitu. Helsinkiläisillä on kotietu, ja avauspelin huuma kantaa varmasti pitkälle.

Minskin kannalta huolestuttavia olivat varsinkin viimeiset harjoituspelit, joista kolme viimeistä tuottivat tappion ja kahdesti vieläpä nollilla. Valintamme klo 18.30 käynnistyvään otteluun on ykkösmerkki Betwayn kertoimella 2,00.

Ei vielä pelitiliä Betwaylla? Avaa sellainen tästä ja kuittaa 50 euron ilmaisveto!

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi