Vetovihje: Färsaaret – Suomi 7.9.2014

Huuhkajat avaa EM-karsintaurakkansa

Hiljainen vetoviikko saa onneksi kiintoisan päätöksen, kun Suomen jalkapallomaajoukkue avaa karsinnat vuoden 2016 EM-kisoihin sunnuntaina Färsaarten vieraana. Ottelu pelataan Torshavnissa Tórsvøllur Stadiumilla sunnuntai-iltana klo 21.45 alkaen. Huuhkajat on selvä ennakkosuosikki, mutta kuinka selvä?

BW eSports FI €100 welcome

Sinivalkoiset voivat näiden karsintojen alla hyvällä syyllä todeta, että ”nyt tai ei koskaan”. EM-turnaukseen etenee 24 peräti joukkuetta, ja Suomella kävi kerrankin huikea arpaonni, sillä samassa lohkossa pelaavat Färsaarten lisäksi Kreikka, Unkari, Romania ja Pohjois-Irlanti. Suomella on siis kaikki mahdollisuudet yltää jopa kahden parhaan joukkoon ja suoraan Ranskan vuoden 2016 EM-turnaukseen. Yhdeksän karsintalohkon paras lohkokolmonen selviää myös suoraan kisoihin. Muita lohkokolmosia odottelee jatkokarsinta.

Sunnuntaisessa ottelussa Suomea isännöi joukkue, joka on yksi jalkapalloilevan Euroopan lilliputeista. Noin Hyvinkään kokoisesta väestöpohjasta kasattu joukkue on silti kyennyt kiusaamaan isompiaan (Italia, Saksa) silloin tällöin ainakin kotonaan. Viime MM-karsinnoissa Färsaaret löi kotona Viron 2–0 ja taipui Ruotsille päätöshetkien takaiskulla 1–2.

Suomi on Mixu Paatelaisen aikana käynyt läpi nuorennusleikkausta, kun uutta polvea on ajettu sisään maajoukkueeseen. Hiljalleen tilanne alkaa olla sellainen, että A-maajoukkueen pelaajista lähes kaikki saavat hyvin vastuuta omissa seurajoukkueissaan. Viime karsinnoissa näin ei ollut. Paatelaisen aikana on kuitenkin nähty, että pahimmillaan vierasottelut futiskääpiöitä vastaan voivat olla yhtä tuskaisia kuin edeltäjienkin alaisuudesssa.

VETOVIHJE: Tällä kertaa olosuhteet luovat tiukan haasteen Suomelle, sillä kamppailu pelataan kovassa tuulessa ja keinonurmella. Uskomme Suomen avaavan karsinnat kahden maalin voitolla, joten valintamme on tasoitusveto, jossa Färsaaret saa yhden maalin eteen. Kakkosmerkin kerroin on Pafin 1,86, joka on selvästi parempi kuin Veikkauksen 1,58.

Paf on luotettava ahvenanmaalainen peliyhtiö, jolle voit avata pelitilin tästä!

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi