Vetovihje: Kärpät – Tappara 10.9.2014

Kevään finaalikaksikko avaa Liiga-kauden Oulussa

Kotoinen kiekkoliiga palaa vihdoin kesätauolta, kun avauksessa iskevät yhteen kevään finalistit Kärpät ja Tappara. Tamperelaisia nöyryytetään kertaalleen vielä uuden kauden alla, kun Raksilan kattoon hilataan oululaisten uusi mestaruusviiri.

BW eSports FI €100 welcome

Kärppien mestaruusjoukkue säilytti kesän aikana runkonsa. Osa huippupelaajista vaihtoi toki maisemaa, mutta tilalle hankittiin päteviä paikkajia. Kaikki edellytykset mestaruuden uusimiseen ovat olemassa, sillä Lauri Marjamäen ja Lasse Kukkosen johtama joukkue on paperilla todella väkevä. Patrick Davis, Juha-Pekka Haataja, Mika Pyörälä, Ivan Huml ja Nicolas Deschamp tekevät alkavalla kaudella pahaa jälkeä hyökkäyspäässä. Arsenaalia riittää kolmeenkin tehokenttään.

Mestarivahti Tomi Karhunen ja Iiro Tarkki tekevät tyhjiksi vastustajan aikeet oululaisten päässä, vaikka ykköspakkipari Ryan Glenn – Dan Spang ei olekaan ollut alkukaudesta odotetun vahva.

Myös Tapparalla on paperilla vahva ryhmä. Tehopakki Nick Bailen lähti KHL:ään, mutta Tuukka Mäntylä tuli tilalle. Päävalmentaja Jukka Rautakorven ja Ville Niemisen jälkeensä jättämät aukot ovatkin isompia paikattavia. Hyökkäyspäässä tehot lepäävät yhä muun muassa Josh Greenin, Pekka Jormakan, Olli Palolan, Jan-Mikael Järvisen ja Kristian Kuuselan harteilla.

Puolustuksessa luutii yhä Pasi Puistolan, Pekka Saravon, Markus Kankaanperän ja Teemu Aallon kaltaisia varmoja luottopakkeja. Juha Metsola puolestaan on erinomainen veskari – ainakin runkosarjassa.

Kärpät pelasi ennen kauden alkua kahdeksan ottelua, joissa käyrä on ollut laskeva. Neljässä harjoitusottelussaan joukkue löi KalPan, liiganousija Sportin sekä Luulajan, jolle kuitenkin hävisi neljännen harjoituspelinsä. CHL-otteluissa Kärppien saldo oli kolme voittoa ja yksi tappio. Varsinkin kaksi viimeistä kamppailua Kölniä vastaan olivat hankalia.

Tappara on pelannut neljä harjoitusottelua sekä neljä ottelua CHL:ssa. Kaikki harjoitusottelut olivat tasaisia ja päättyivät maalein 3-2 joko Tapparan tai vastustajan eduksi. Mestareiden liiga käynnistyi 7-3-murskavoitolla Stavangerista, mutta kolme seuraavaa ottelusta tuottivat kaksi tappiota Sveitsin Bernille ja yhden Stavangerille.

VETOVIHJE:  Molempien joukkueiden kuviot ovat hakeneet alkukaudesta vielä suuresti itseään. Siihen nähden Kärppien suosikin asemaa on saatettu ehkä liioitella.

Viime kaudella runkosarjan neljä kohtaamista olivat tasaisia, sillä vain avauskoitos tuotti joukkueiden välille suuremman kuin yhden maalin eron. Kahdessa ottelussa päädyttiin jatkoille. Seitsemästä loppuottelusta kaikki päättyivät maalin erolla suuntaan tai toiseen – jatkoilla tai ilman.

Kummankin joukkueen pelityyli noudattelee pitkälti viime kautta. Siihen, harjoitusotteluiden sekä viime kauden tuloksiin perustuen uskomme nytkin, että luvassa on tasainen taisto. Peleihin valitaan Unibetin mainio tasurikerroin 4,30.

Ei vielä pelitiliä Unibetillä? Avaa sellainen tästä ja kuittaa 100+10 euron tervetuliaisbonus!

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi