Vetovihje: Jokerit – Medvescak Zagreb 6.10.2014

Päävalmentajaa vaihtanut vierailija tiukassa paikassa

KHL-taipaleensa erinomaisesti aloittanut Jokerit palaa reissultaan jälleen kotikaukaloonsa, kun vastaan asettuu Medvescak Zagreb maanantaina klo 18.30 käynnistyvässä ottelussa.

BW eSports FI €100 welcome

Krotian karhut liittyivät KHL:ään viime kaudeksi ja ylsivät heti pudotuspeleihin, joissa tie tyssäsi kuitenkin avauskierrokseen. Joukkue koostuu lähinnä pohjoisamerikkalaisista kahden passin pelaajista, joilla on kroatialaiset sukujuuret. Erikoista on se, että joukkue pelaa kotipelinsä NHL-mittaisessa kapeassa kaukalossa.

Helsingissä kaukalo on kuitenkin isompi, eivätkä asetelmat muutenkaan ole vieraille suotuisat. Medvescak on voittanut kauden kolmestatoista pelistään vain neljä, mikä riittää läntisessä konferenssissa sijalle 12. Joukkue on päästänyt lännessä eniten maaleja, kaikkiaan 44. Ykkösveskari Barry Brust on tehnyt joukkueensa maalilla kuitenkin kaiken voitavansa ja onkin torjunut tilastojen valossa hyvin. Joukkueen tehokkain on ollut piste per peli tahtia tahkonnut Pascal Pelletier. Medvescakin riveissä pelaa myös SM-liigasta tuttuja kasvoja kuten puolustaja Shaone Morrisonn ja hyökkääjä Martin St. Pierre.

Kroatialaisilla on alla neljästä viime pelistä kolme tappiota. Viime viikolla Medvescak hävisi kahdesti kotonaan KHL:n kärkijoukkue SKA:lle, vaikka voittikin perjantaina Dinamo Riian. Syksyn viidestä vierasottelustaan Zagreb on voittanut vain yhden.

Hankala alkukausi on johtunut pitkälti siitä, että päävalmentaja Mark French jätti pestinsä kesällä ja viime kauden kolme parasta pistemiestä vaihtoivat seuraa. Frenchin tilalle tullut Chuck Weber korvattiin juuri tämän ottelun alla, ja Helsingissä joukkueen valmennusvastuun kantavat apuvalmentajina Weberin alaisuudessa toimineet Dean Fedorchuk, Alan Letang sekä Ivo Ratej Jr.

Jokerien vire on kova, sillä alla on viiden ottelun voittoputki. Koko kaudella narripaidat ovat kärsineet vain kaksi tappiota kolmessatoista ottelussaan. Kotitilastossa Erkka Westerlundin luotsaama ryhmä on konferenssinsa toiseksi kovin SKA:n jälkeen. Tehtyjen maalien tilastossa Jokerit on lännen jaetulla kakkossijalla yhdessä Moskovan ZSKA:n kanssa.

VETOVIHJE: Kaikki viittaa reiluun kotivoittoon.Jokerien maaliero on 47-31, Zagrebin 28-44. Kroatialaiset eivät tule saamaan pakettiaan kuntoon tämän kauden aikana, ellei ihmeitä tapahdu. Jokerit sen sijaan on avannut KHL:ssä todella vakuuttavasti, joten vähintään kahden maalin voitto ei olisi yllätys.

Valintamme on Jokerit -1,5 (asian handicap) Betsafen kertoimella 1,76, joka on markkinoiden paras.

Avaa tästä pelitili Betsafelle ja kuittaa hulppea 150 euron tervetuliaisbonus!

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi