Vakiovihje: Kierros 42 18.10.2014

Vakioveikkauksessa Vihjetykki houkuttelee edelleen 200.000 euron lisäraha viikoittain. Lisäksi Vakion SM-kilpailu starttaa lauantaina Veikkauksen sivuilla.

BW eSports FI €100 welcome

1 Crystal Palace – Chelsea 2

Palacen paketti on tiivis ja alkukausi on valmentajasekoiluiden keskellä sujunut yllättävän hyvin. Tällä kertaa Selhurst Parkille saapuu kuitenkin eritason vastustaja kuin viime kertainen Leicester. Chelsean rutiini tai taitotaso on yksinkertaisesti Palacelle liikaa eikä Julian Speroni voi joka pelissä pisteitä joukkueellen torjua.

2. Burnley – West Ham 2

Loukkaantumisista kärsivä Burnley taisteli viimeksi pisteen Leicesteristä ja katkaisi viiden maalittoman pelin saldon kahdella maalilla. Joukkueen avainkaksikko Sam Vokes – Danny Ings on loukkaantuneena, tosin Ings paluu on jo lähellä. Keskikentältä  puuttuu Dean Marney ja David Jones, joten sarjanousijan tilanne on erittäin vaikea. West Hamin rutiini voi olla tässä tilanteessa liikaa.

3. Southampton – Sunderland 1X

Ympäripyöreä peli. Sunderland pelaa valmentaja Gus Poyetin näköistä jalkapalloa, jossa joukkueen eteen annetaan koko ajan 110 %. Southamptonin alkukausi on ollut hyvä ja kärki Graziono Pelle on ollut alkukauden sensaatio. Pelle pääsi jo Italiankin avauskokoonpanoon ja iski Maltaa vastaan voittomaalin.

4. Everton – Aston Villa 1

Aston Villan alkukausi oli mahtava, kun Villalla oli neljän ottelun jälkeen enemmän pisteitä kuin laukauksia maalia kohti. Nyt alla on kolme tappiota, mutta toki vastuksetkin ovat olleet Valioliigan kolme parasta joukkuetta. Martinezin Evertonin alku on ollut vaikea, mutta valoa tunnelin päässä on näkyvissä. Pelaaminen on kehittynyt oikeaan suuntaan ja nyt on jo voiton aika.

5. Arsenal – Hull 1 X

Valioliigassa Arsenalilla on ollut vaikeuksia, mutta Mestareiden Liigassa peli kulki, kun Galatasaray kaatui Emiratesilla 4-1. Arsenalin pelaaminen ei vakuuta ja Hull on mainettaan parempi joukkue. Ottelu on viime kevään FA Cupin finaalin uusinta. Silloin Hull hävisi Arsenalille 4-2 rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

6. Newcastle – Leicester 1X

Newcastlen alkukausi on ollut vaikea ja valmentaja Alan Pardew palli heiluu. Viime Swansean vieraana Newcastle kiri 2-2 tasapeliin ja se piti Pardewin vielä valmentajana. Leicester ei ole huono joukkue, mutta tappio tässä ottelussa sinetöisi Pardew kohtalon. Swansean toinen puoliaika antaa kuitenkin vielä uskoa Luoteis-Englannin joukkueeseen.

7. Reading – Derby 2

Derbyn Pässit ovat Championshipin yksi parhaista joukkueista. Englannin ex-maajoukkueluotsin Steve McClarenin johdolla Derby on marssimassa kohti Valioliigaa. Se oli jo viime vuonna lähellä. Reading peliesitykset ailahtelee ja viime ajat joukkue on mennyt alamaissa. Kuuteen viimeiseen peliin voittoja ei ole tullut ja Liigacupissa Derby voitti Readingin kotonaan 2-0.

8. Wigan – Brentford 1

Nousijajoukkue Brentford on pelannut kaksijakoisesti. Ampiaisten peli on kulkenut pienellä kotistadionilla neljän nurkkapubin keskellä, mutta vieraissa on ollut vaikeampaa. Wigan on pelannut pitkään voitoitta, mutta joukkue on kohdannut sarjan kärkipään joukkueita. Nyt vastuksen pitäisi DW Stadiumilla olla sopiva.

9. Bournemouth – Charlton 1

Kierroksen varmimpia kotivoittoja. Bournemouth on päässyt hyvään vireeseen ja kärki Callum Wilson on pelannut hienosti. Charltonin materiaali ei ole häävi, mutta joukkue puolustaa ansiokkaasti. Lauantaina tasapelipistekin on tiukassa.

10. Ipswich – Blackburn 1

Ipswich on ollut kauden sensaatio Championshipissä. Siirtomarkkinoilla lähinnä ilmaisilla siirroilla operoinut Ipswich on noussut kärkitaistoon ja viimeisestä tappiosta on vierähtänyt tovi. Kärkipari David McGoldrick – Daryl Murphy on sarjan eliittiä. Blackburn ei ole huono joukkue, mutta tällä hetkellä pisteitä Portman Roadilta on vaikea hakea.

11. Sheffield W – Watford X2

Ympäripyöreä ottelu. Sheffieldin Pöllöjen alkukausi on ollut yllättävän hyvä ja joitain pelejä Sheffield on hallinnut jopa selvästi. Watford on sarjassa kolmantena, vaikka on hieman kompuroinut. Watfordin voittaminen ei ole helppoa ja tässä haetaan pientä yllätystä jättämällä kotivoitto pois lapulta. Lähtökohtaisesti Watford on kuitenkin näistä joukkueista parempi.

12. Fulham – Norwich X2

Toinen ympäripyöreä peli. Joukkueiden kuntokäyrät näyttää eri suuntiin. Sarjakärki Norwich otti kahdesta etukäteen helposti kotipelistään vain pisteen. Fulhamin pieni voittoputki synkän alkukauden jälkeen katkesi viimeksi Middlesborossa. Voittoputki sai alkunsa Felix Magathin erottamisesta valmentajan paikalta. Alkukauden perusteella Kanarianlinnut ovat vieraissa selviä suosikkeja, mutta kahden viime pelin hapuilujen takia laitetaan ristivarmistus.

13.  Brighton – Middlesboro 1X

Sami Hyypiän valmentamalta Brightonilta ei helpolla pisteitä oteta. Hyypiä ei ole kuitenkaan pystynyt vielä organisoimaan Brightonin hyökkäyspeliä yhtä hyvin kuin puolustuspeliä. Perusta on kuitenkin kunnossa eikä M’Boro ole niin kova joukkue, että se kolmea pistettä etelärannikolta hakisi.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi