Vakiovihje: Kierros 46 15.11.2014

Vakion SM-kisa jatkuu ja Vihjetykki tarjoaa edelleen Vakiovihjeet haastavalle Ykkös- ja Kakkosliigan otteluista koostuvalle kierrokselle.

BW eSports FI €100 welcome

1 Doncaster – Sheffield United X2

Sheffield United on materiaaliltaan selvästi parempi joukkue. Esimerkiksi Ben Davies on kova pelimies Ykkösliigaan. Legendaarisen Brian Cloughin pojan Nigelin manageroima United on kuitenkin otteluruuhkassa. Keskiviikkona joukkue hävisi League Trophyn puolivälierässä Walsallille ja pelasi lauantaina FA Cupin 1. kierroksella tasapelin Crewen kanssa. Doncasterin vieraana tappioon on silti vaikea uskoa.

2 Swindon – Bristol City 1X

Ykkösliigan kärkijoukkueiden ja lähikaupunkien vihollisten kohtaaminen on arvaamaton. Swindon on pelannut hyvin sarjan kärkijoukkueita vastaan, mutta välillä kompastellut heikompien joukkueiden kanssa. Lauantaina Swindon tippui 5-0 Chelterhamille FA Cupissa, kun Louis Thompson ajettiin ulos ottelun alussa. Nyt kotipelissä on kasvojen pesun aika.

3 Yeovil – Fleetwood 2

Vihjetykki hakee Yeovilistä yllätyskakkosta, vaikka Fleetwood on ollut huono vierasjoukkue läpi kauden. Viimeiset vierasottelut ovat kuitenkin olleet tasaisia pelejä sarjan kärkijoukkueita vastaan (Preston, MK Dons). Yeovil ei ole ihmeellinen nippu, vaikka saikin viimeksi voitottaman putken poikki FA Cupin ottelussa Crawleytä vastaan.

4 Gillingham – Leyton Orient 2

Leyton Orientilla on ylivertainen materiaali Ykkösliigaan, sillä The O’sin riveissä pelaa Valioliigassakin pelanneet mm. Darius Hendersson, Jay Simpson ja Jobi McAnuff. Joukkueen valmentajasekoilut ovat kuitenkin sekoittaneet pakkaa, kun Slade Russell lähti Cardiffiin. Gillinghamista kuitenkin kolme pistettä pitäisi tulla, vaikka valmentajana oli Hauhon kirkon vaivaisukko.

5 Crewe – Chesterfield 2

Chesterfield avasi kauden erinomaisesti, mutta lokakuussa oli vaikeampaa. Eoin Doyle on Ykkösliigan kuumimpia pelaajia ja mies on herättänyt kiinnostusta jopa Valioliigan seuroissa. Crewe on ollut Ykkösliigan heittopussi, mutta viime aikoina otteet ovat parantuneet. Normaalisti kuitenkin Chesterfieldin pitäisi tämä ottelu voittaa.

6 Coventry – Notts Co 1X

Hankala peli. Coventry otti vuoden pohjakosketuksen viime viikonloppuna, kun putosi cupissa Worcesterille kotikentällä 1-2. League Trophyssä viikolla Coventry palasi voittojen tielle. Notts Country on pelannut yllättävän hienon kauden eikä ole täysin vailla mahdollisuuksia lauantainakaan.

7 Port Vale – Rochdale 12

Toinen ympäripyöreä peli. Rochdale on alkuhapuilujen jälkeen pelannut hienosti ja noussut jo kärkikuusikkoon. Robbie Williamsin osaomistaman Port Valen nousua ennakoitiin Vihjetykissäkin ja viime aikoina joukkue onkin pelannut hienosti, vaikka viime viikonloppuna FA Cupissa tippuikin MK Donsille.

8 Walsall – Petersborough X2

Walsall on parantanut otteitaan ja neljästä viime pelistä on alla kolme voittoa ja yksi tasapeli. Vihjetykki ei silti luota pienessä otteluruuhkassa olevaan Walsalliin, vaan hakee pikkuyllätystä Petersborolla huolimatta siitä, että Liigasta on alla kolme tappiota. FA Cupin ottelussa peli oli kuitenkin paranemaan päin.

9 Preston – Bradford 1

Kierroksen toiseksi varmin kotivoitto. Simon Greysonin luotsaama perinteikäs Preston on vahvasti palaamassa sarjaporrasta ylemmäksi. Liigasta alla on kaksi vierastappiota Swindonista ja Rochdalesta, mutta Bradford ei Deepdalesta pisteitä hae.

10 Luton – Tranmere 1

Luton Town on tehnyt vahvan nousun Kakkosliigan alemmalta puoliskolta kärkeen. Viimeisestä kuudesta pelistä alla on viisi voittoa ja yksi tasapeli. Tranmere on Lutonin tapaan perinteikäs joukkue, mutta pisteitä Kenilworth Roadilta ei ole helppoa hakea.

11 AFC Wimbledon – Dag & Red 1

Kummallakaan joukkueella ei ole viime aikoina erityisemmin peli kulkenut. Kannattajien omistamalla Wimbledonilla puitteet ja pelaajarunko ovat paremmat kuin Dag & Redilla. Normaalioloissa tämän pitäisi olla kotivoitto, mutta Wimbledonin pieni otteluruuhka hieman huolettaa, mutta varma ykkönen tähän pitää laittaa parempien ideoiden puuttuessa. Tiistaina joukkue haastoi kuitenkin League Trophyssä hyvin Bristol Cityä, vaikka 1-2 tappion kärsikin.

12 Shrewsbury – Mansfield 1

Kierroksen varmin kotivoitto. Shrewsbury on noussut Kakkosliigassa kolmanneksi ja seitsemään peliin ainoa tappio on Chelsealle Liigacupissa. Jopa Jose Mourinho yltyi kehumaan Shrewsburyn pelaajien taisteluasennetta, sillä Didier Drogba ja kumppanit hakivat New Meadowlta ainoastaan niukan 2-1 voiton.

13 York – Oxford 1X

Tämä peli on kuin Amerikasta, kun yliopistokaupunkien joukkueet kohtaavat. Täysin ympäripyöreä peli. Yorkilla on ollut ongelmia maalinteossa, mutta Oxfordin peleistä ei voi koskaan ennustaa mitään varmaa. Tuntuu, että Oxford voittaa ja häviää silloin, kun sitä häviten odottaa.

 

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi