Vakiovihje: Kierros 47 22.11.2014

Vakion SM-kisa päättyy lauantain kierroksen jälkeen. Palkinnoille Vihjetykin riveillä ei ole asiaa, sillä Vihjetykin riveillä ollaan noin sijoilla 2500/20700. Viimeisellä kierroksella on tavoitteena nousta parhaan kymmenyksen joukkoon.

BW eSports FI €100 welcome

1 Man City – Swansea 1

Materiaaliero on huikea kotijoukkueelle, mutta niin ovat paineetkin. Cityn peli on umpisolmussa ja Mestareiden Liigassa jopa Roman Eremenkon Moskovan TsSKA haki pisteet City of Manchesterilta. Maaottelutauko tuli Citylle tarpeeseen. Vaikka Vihjetykki vihjasi oikein viimeksi Swansean voiton Arsenalista, on tässä vaikea uskoa muuhun lopputulokseen kuin kotivoittoon.

2 Chelsea – West Brom 1

Jos Cityn peli on tökkinyt, niin Jose Mourinhon joukkue on porskuuttanut vakuuttavasti. Jopa niin vakuuttavasti, että tammikuussa Mourinho saattaa myydä maalivahti Peter Cechin arkkiviholliselle Arsenalille. West Brom on yksi Valioliigan työteliäimpiä joukkueita, mutta Stamford Bridgellä ei se yksinkertaisesti riitä.

3 Everton – West Ham 1

Hammers on ollut kauden yllätysjoukkue. Yllätysmomentti alkaa olla käytetty, sillä vastustajilla on ollut aikaa opetella Sam Allardycen uutta pelikirjaa. Everton on päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään lentoon ja se vire tuottanee myös lauantaina kolme pistettä.

4 Leicester – Sunderland 12

Hankala peli. Leicesterillä on alla neljä tappiota ilman ainuttakaan tehtyä maalia, joten vaikea kettujengiin on luottaa. Leicester ei kuitenkaan ole niin huono kuin miltä tulokset näyttää. Gus Poyetin asema Sunderlandissa oli jo uhattuna, mutta vierasvoitto Palacesta ja tasapeli Evertonia vastaan vähän helpotti.

5 Stoke – Burnley 1

Burnley nappasi viimeksi kauden avausvoittonsa Hullista maalein 1-0. Lauantaina on edessä vaikea vierailu Stoke-On-Trentiin. Britannia Stadiumilta ei vierasjoukkue helpolla pisteitä saa. Stoke rutiinitaso on sarjassa vain kuusi maalia tehneelle Burnleylle liikaa.

6 Newcastle – QPR 1

”Sack Pardew”-kamppanja ei ole loppunut, vaikka Harakoilla on viisi voittoa putkeen. Kolmeen viimeiseen otteluun Newcastlelle ei ole tehty maaliakaan, vaikka vastassa ovat olleet Liverpool, Man City ja WBA. Jos harakoiden lento jatkuu maaottelutauon jälkeen samanlaisena, ei ’Arryn QPR:llä ole lauantaina mitään jakoa.

7 Arsenal – Man Utd X2

Viikonlopun ykkösottelussa kohtaa kaksi jättiläistä, joiden pelin rakenne on ollut enemmän tai vähemmän sekaisin. Molemmat ovat ottaneet voiton sieltä, toisen täältä, mutta kummankaan peli ei ole vakuuttanut. Arsenal on kontannut jopa Anderlechtiä vastaan. Arsenal on ottelun suosikki, mutta Vihjetykki jättää kylmästi kotivoiton pois kupongilta. ManU:n miljoonamiehillä on suuret näyttöhalut Emiratesilla, jossa RvP on usein onnistunut. Muutenkin ManU on näissä kohtaamisissa ollut viime vuosina niskan päällä.

8 Watford – Derby X2

Watford on pelannut yllättävän hyvän syksyn kaikista valmentajasekoiluistaan huolimatta. Nyt kurssi on kääntynyt hieman laskuun, sillä alla on kaksi tappiota. Steve McClarenin Derby jäi viime keväänä niukasti rannalle Valioliigasta. Tällä hetkellä Pässit näyttävät Championshipin tulevalta voittajalta.

9 Norwich – Brighton 1X

Vaikka tätä peliä haluaisi katsoa sinivalkoisten lasien läpi, näyttää Kanarianlinnut silti selvältä suosikilta. Norwich on hallinnut keskinäisiä kohtaamisia eikä Hyypiän joukot ole vielä päässeet vauhtiin. Toki peli on ollut paranemaan päin. Tällä kertaa tasapelipiste itärannikolta olisi kuitenkin hyvä suoritus.

10 Blackburn – Leeds 1

Blackburnin edellistä tappiota on jopa hankala muistaa, siitä on aika kauan. Sarjan terävimpään kärkeen Blackburn ei ole kuitenkaan vielä noussut, sillä helppoa pistemenetyksiäkin on tullut. Esim. Millwallissa Blackburn taipui miesylivoimalla 2-0 johtoasemasta 2-2 tasapeliin. Leedsissä tekeminen on ollut tuttuun tyyliin hieman sekavaa ja vieraskentillä Leeds on sarjan heikoimpia joukkueita.

11 Bournemouth – Ipswich 1X

Bournemouth on ollut syksyn ylivoimaisesti kovin yllättäjä Championshipissä. Seitsemästä viime ottelusta on alla kuusi voittoa ja tasapeli. Kovin päänahka tuli Liigacupissa, jossa kaatui Valioliigan WBA maalein 2-1. Ipswichin kärkipari Murphy-McGoldrick on sarjan eliittiä ja Ipswich porskuttaa myös kolmen voiton putkessa.

 12 Wolves – Nottingham 12

Molemmat joukkueet aloittivat kauden hyvin, mutta sarjan edetessä käyrä on kääntynyt laskuun. Nottinghamilla pudotus on ollut todella kova. Ennen maaottelutaukoa Nottingham pääsi pitkästä aikaa voiton makuun ja se saattaa ruokkia itseluottamusta. Nottinghamin rosteri susilaumaa kovempi.

13 Wigan – Middlesboro 2

Rivin päätöskohteessa haetaan rohkeasti yllätyskakkosta. Wigan oli paikallispelissä Boltonia vastaan huono. Laticksin pelin pitää parantua todella paljon mikäli Grant Leadbitterin johdolla jyräävältä M’Borolta mielitään pisteitä ottaa. Kotiotteluissa Wigan on erikoistunut tasapeleihin, sillä niitä on tullut jo viisi. Tällä kertaa ainakin Vihjetykin mielestä tasapeli oli Laticksilta kova suoritus.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi