Vetovihje: Ilves – Sport 27.12.2014

Hakametsässä kertoimia tasaisempi asetelma

Kotoinen kiekkoliiga palaa lauantaina joulutauolta täydellä seitsemän ottelun kierroksella. Tampereella Ilves sulattelee kinkkuja ottamalla vastaan nousija Sportin haasteen iltaviideltä alkaen.

BW eSports FI €100 welcome

Ilveksen sijoitus taulukossa on paussilta palatessa yhdeksäs. Joulukuu on ollut tamperelaisilta kehno, sillä taukoa edeltäneet neljä ottelua päättyivät tappioon. Sitä edellisestä tuli voitto rankkarikisassa, mikä tuotti kuun toistaiseksi ainoat kaksi pinnaa.

Nuorten MM-kisat kirpaisivat Ilvestä sikäli, että Roope Hintz ja Aleksi Mustonen ovat Pikkuleijonien matkassa, samoin Aleksi Mäkelä. Sen sijaan Mikke Levo jäi ryhmästä nipin napin rannalle.

Vieraillakin poissaoloja

Sportilla on kosolti loukkaantumishuolia etenkin, kun maalivahti Hannu Toivonen loukkaantui taukoa edeltäneessä HIFK-ottelussa. Toivonen lienee kuitenkin pelikuntoinen Hakametsässä. Sentteriosastoa kirpaisevat Filip Riskan ja Lassi Kokkalan poissaolot. Myös ex-Ilves Antti Kangasniemi on ollut pari viime ottelua sivussa syystä, jota ei ole julkisuuteen kerrottu.

Sportin kannalta iso menetys oli myös ykköspakki Niko Peltolan siirto Jokereihin jonkin aikaa sitten. Tilannetta kuitenkin kompensoivat ranskalaisvahvistukset, jotka ovat olleet kovassa lyönnissä.

Ilves on voittanut kauden molemmat aiemmat keskinäiset: lokakuussa Vaasassa numerot olivat 2-4 ja marraskuussa Tampereella 6-1. Näissä otteluissa Ilveksen tehomiehinä ovat kunnostautuneet nimenomaan Mustonen (2+3) ja Hintz (2+2), mutta he ovat nyt komennuksella Kanadassa.

VETOVIHJE: Kertoimenlaatijat näkevät Ilveksen selvänä suosikkina, sillä ykkösmerkin kerroin huitelee 1,60-1,70 haarukassa. Me näemme asetelman kuitenkin ennalta jonkin verran tasaisempana, koska Ilveksen vire ei ole ollut kummoinen.

Sport on osoittanut kykenevänsä napsimaan pisteitä myös vieraista, sillä joulukuun aikana vaasalaiset ovat hakeneet täydet potit niin Tapparalta kuin TPS:ltäkin. Ilves ei juuri hyödy Sportin poissaoloista, sillä siltä itseltäänkin on kovia pelimiehiä sivussa.

Rohkeimmat kokeilevat kakkosmerkkiä, josta Pinnacle antaa markkinoiden parhaan kertoimen 4,43. Oma valintamme on kuitenkin Sport tasoituksella (+1 asian handicap), josta samainen Pinnacle tarjoilee kertoimen 1,91 (markkinatoppi sekin). Sport siis yltää vähintään tasapeliin, ja Ilveksen maalin voitolla panos palautuu.

Avaa tästä pelitili Pinnaclelle ja varmista lisäjännitys illan liigakierrokselle!

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi