Vetovihje: Tappara – JYP 17.2.2015

Kertoimia tasaisemmat asetelmat

Illan kierros on kauden 50. jääkiekon SM-liigassa, eli sen jälkeen runkosarja kääntyy viimeiselle kuudennekselleen. Tänään Hakametsässä kohtaavat Tappara ja JYP käyvät kovaa kilpajuoksua mahdollisimman hyvistä playoff-sijoituksista.

BW eSports FI €100 welcome

Kärpät on kiskaissut piikissä reilun etumatkan, mutta joukkueet sijoilla 2-7 mahtuvat kuuden pisteen sisään. Tappara on kuudennella sijalla kolme pistettä neljäntenä majailevaa JYPiä perässä.

Tappara kärsi lauantaina kitkerän tappion Bluesille menetettyään kahden maalin johdon päätöserässä. Voittomaalikisaan venyneestä mittelöstä kotiintuomisiksi heltisi silti yksi piste. Sitä ennen kaatui Kärpät vieraissa ja Sport kotona.

Kaikkiaan Tapparan vire on sellainen kuin kärkikuusikkoon lukeutuvalta joukkueelta sopii odottaakin. Kirvesrinnat ovat joulun jälkeen parantaneet etenkin ylivoimatehokkuuttaan roimasti. Alivoima ja puolustuspelihän Tapparalla toimi jo aiemmin.

Tänään ylivoiman kannalta huono uutinen on kuitenkin se, että kymmenessä viime pelissä tehot 6+3 rohmunnut Josh Green on sivussa kymppitilin täyttymisen vuoksi. Se on isännille merkittävä takaisku kaiken kaikkiaan.

JYP dominoi tilastoja

JYP puolustaa Tapparan tapaan tiiviisti ja on suoriutunut niin ikään erikoistilanteistaan kunnialla. Jyväskyläläiset sijoittuvat niin ylivoima- kuin alivoimatilastoissakin korkealle. Muissakin tilastoissa JYP on näkyvästi esillä, sillä Eric Perrin ja Jani Tuppurainen miehittävät pistepörssin kärkisijoja. Tuomas Pihlman puolestaan on maalipörssin jaetulla ykköspaikalla.

Pihlman on osunut myös kauden kolmessa aiemmassa Tappara-kohtaamisessa. Ne kaikki ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon: kerran Tampereella (3-2) ja viimeiset kaksi kertaa Jyväskylässä (3-2 ja 4-2).

Edellisen ottelunsa lauantaina JYP hävisi kotonaan kärkijoukkue Kärpille. Sitä ennen joukkue haki niukat vierasvoitot Ilvekseltä jatkoajalla ja Sportilta varsinaisella.

Asetelmat lupaavat siis tasaista vääntöä, joten sikäli isäntien suosikin asemaa on ihmeteltävä. Tapparan kertoimet liikkuvat kahden kieppeillä, kun taas JYPin voitosta on tarjolla jopa 3,50 suuruinen kerroin. Markkinatoppia tarjoilee Bwin, jonka täkyyn rohkeasti tartumme. Varovaisemmat valitsevat JYPin tasoituskohteessa (asian handicap +0,5), jolle Pinnacle antaa kertoimeksi 1,91 – markkinatoppi tämäkin.

Avaa tästä pelitili Bwinille ja varmista jännitys illan kierrokselle!

Vetovihje: 1×2 kakkonen, JYP voittaa
Kerroin: 3,50
Peliyhtiö: Bwin
Kohde sulkeutuu: Tiistai 17.2. klo 18.30
TV/stream:  Nelonen Pro, Ruutu-palvelu

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi