Vetovihje: Tappara – Kärpät 5.3.2015

Viime kauden finaalikaksikko tuskin mässäilee maaleilla

Kolme ottelua käsittävän torstain liigakierroksen ehdoton helmi on kärkikamppailu, jossa sarjakakkonen Tappara haastaa kotonaan piikissä porskuttavan Kärpät.

BW eSports FI €100 welcome

Liigan kaikilla joukkueilla on pelattuna 56 ottelua, joten torstai käynnistää neljänneksi viimeisen kierroksen. Kärpät on jo käytännössä varmistanut runkosarjan voiton, kun taas Tappara tarvitsisi pisteitä yltääkseen pudotuspelien kannalta parhaaseen mahdolliseen loppusijoitukseen ja välierien kotietuun. JYP ja Lukko hönkivät niskaan kahden ja Blues neljän pisteen päässä.

Tappara porskuttaa neljän ottelun voitto- ja kymmenen ottelun pisteputkessa. Näistä kymmenestä ottelusta kirvesrinnat ovat hävinneet vain kaksi jatkoilla. Tamperelaisten vire on siis kova ja 25 pisteen kokonaispotti oikeuttaa kuntopuntarin kärkipaikkaan.

Kultakypärä Olli Palola paukuttaa maaleja minkä ehtii ja osui tiistainakin kahdesti, kun Tappara haki jatkoaikavoiton Jyväskylästä maalein 3-4. Sitä ennen kaatui Lukko Hakametsässä jalkapallolukemin 1-0. Se tiesi Juha Metsolalle jo kauden kahdeksatta nollapeliä, mikä on koko sarjan maalivahdeista eniten. Tapparan puolustuspeli on toiminut erinomaisesti koko kauden.

Vähämaalista luvassa

Kärppien maalivahti Tomi Karhusella on nyt allaan kaksi nollapeliä. Lauantaina joukkue nollasi Oulussa Ässät kolmella ja tiistaina SaiPan kahdella maalilla. Varsinkin tuoreet vahvistukset – kanadalainen Ben Maxwell ja tšekkiläinen Lukas Kaspar – ovat olleet kovassa iskussa yhdessä Kasparin maanmiehen Ivan Humlin kanssa.

Ennen kahta kotivoittoaan Kärpät kärsi tappion, kun Lukko oli kotonaan parempi maalein 3-0. Alla on kuitenkin neljä voittoa viidestä edellisestä ja kaikkiaan 19 pistettä kymmenestä edellisestä.

Kohtaaminen on viime kevään finaalikaksikolle tämän kauden neljäs ja viimeinen runkosarjassa. Tappara johtaa keskinäisiä voitoin 2−1 voitettuaan kerran niin kotona kuin vieraissakin. Kärppien ainoa voitto tuli kauden avauskohtaamisesta Oulusta.

Odotettavissa on tiukka ja tasainen kärkitaisto, jossa voittajan veikkaaminen on hankalaa. Käännämmekin katseet maalimäärävetoon. Kärpät ja Tappara ovat nimittäin sarjan vähiten maaleja päästänyt kaksikko. Kärppien edelliset viisi ottelua ovat tuottaneet alle 5,5 maalia, Tapparan otteluista kaksi viidestä.

Tapparan ottelukohtainen maalikeskiarvo on tällä kaudella 4,7 ja Kärppien 4,8. Perinteisesti joukkueiden yhteenotot ovat olleet varsin vähämaalisia. Näin oli viime kaudella runkosarjassa ja finaaleissa kuin myös tämän kauden edellisissä kohtaamisissa. Mutta koska alle 5,5 maalin kerroin on vain luokkaa 1,40, pudotamme vielä rajapyykkiä vielä pykälän alemmaksi. Pinnacle antaa alle 4,5 maalista kertoimen 1,79.

Avaa tästä pelitili Pinnaclelle ja varmista lisäjännitys illan huippumittelöön!

Vetovihje: Alle 4,5 maalia
Kerroin: 1,79
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu: Torstai 5.3. klo 18.30
TV/stream:  Nelonen Pro 2, Ruutu-palvelu

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi