Vetovihje: Kärpät – Tappara 15.4.2015

Vieraille tarjolla ylikerroin - tartu kiinni!

Jääkiekon SM-liigan loppuottelupari on tuttu edelliskeväältä: Kärpät vastaan Tappara. Välierät venyivät seitsemään peliin molempien osalta, joten siltä osin kumpikaan ei saanut etua. Tappara lähtee avauskoitokseen kertoimien valossa selvänä altavastaajana – aiheestako?

BW eSports FI €100 welcome

JYPin ja Lukon bensa loppui lopulta välierissä, vaikka etenkin raumalaiset työnsivät Tapparan jo kuilun partaalle. Kärpät piti kotiedusta kiinni alusta loppuun, mutta varsinkin sarjan avausottelussa JYP kävi todella lähellä voittoa.

Hallitseva liigamestari Kärpät jyräsi jatkoon tasaisen varmalla hyökkäyspään suorittamisella. Etenkin ylivoimapeli toimii Tapparan vastaavaan verrattuna selvästi paremmin, ja JJJ-ketjun (Junttila-Kemppainen-Donskoi) kanssa Tapparakin joutuu vaikeuksiin. Omassa päässä taso on sen sijaan heitellyt niin maalivahdeilla kuin puolustajillakin, sillä virheitä on tullut pakeista etenkin Dan Spangille ja Ryan Glennille luvattoman paljon. Tänään Lasse Kukkonen lienee sitä paitsi sivussa, ja kapteenin poissaolo on isännille merkittävä takaisku.

Runkosarjassa Kärppien ja Tapparan keskinäiset menivät tamperelaisille voitoin 3-1, kun Tappara vastasi ainoasta vierasvoitosta. Myös näissä kamppailuissa kävi selväksi oululaispuolustuksen virhealttius ja vastaavasti kirvesrintojen alakerran tiiviys.

Tappara tilauslennolla matkassa

Tappara kolkutteli välierissä jo pronssipelin portteja – haluamattaan. Lopulta joukkue onnistui kuitenkin kipuamaan keulille voitto kerrallaan. Välieräsarjan alussa Tapparan suoritustaso ailahteli jopa erien välillä, mutta viimeisissä peleissä Jukka Peltolan kipparoima ryhmä dominoi kenttätapahtumia suvereenisti. Hyökkäyspäässä tuhojaan tekivät etenkin Pekka Jormakka, Kristian Kuusela ja Olli Palola.

Maalilla Juha Metsola osoitti lopulta vääräleukojen sulamispuheet turhiksi, vaikka hänet vedettiinkin kertaalleen maalilta penkille. Hän hoiti hommansa finaalipaikan edellyttämällä tavalla, ja kun Kärppien molaritkaan eivät ole häikäisseet, oululaiset eivät saa tällä osastolla käytännössä yhtään etua. Puolustuspeli Tapparalla on häikäissyt läpi kauden, myös alkukauden vaikeina aikoina.

Mestaruus kiinnostaa varmasti kumpaakin joukkuetta, mutta Kärpille menestystä on suotu lähihistoriassa roimasti tamperelaisia enemmän. Kärpät nähdään finaaleissa kahdeksatta kertaa 2000-luvulla, Tappara puolestaan kolmatta kertaa peräkkäin. Sanooko kolmas kerta vihdoin toden tamperelaisille, se jää nähtäväksi, mutta avausottelussa ryöstön mahdollisuus on aina otollisin. Tappara vei runkosarjakohtaamiset, ja Kärppien ennakkosuosikin asemaa on liioiteltu. Tappara vieläpä lensi Ouluun charterilla suoraan Pirkkalasta, mikä pienentää Kärppien kotiedun merkitystä.

Pelivalintamme onkin Tappara tasoituksella +0,5, josta Pinnacle antaa markkinoiden parhaan kertoimen 1,99. Kassakone siis kilahtaa, mikäli Tappara yltää ottelussa vähintään jatkoille. Välierien rynnistyksestä hengen päälle saaneelta joukkueelta tämä ei olisi edes ihmettelyn arvoinen suoritus.

Avaa tästä pelitili Pinnaclelle ja nappaa markkinatoppi itsellesi!

Vetovihje: Tappara +0,5 (asian handicap)
Kerroin: 1,99
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu: Keskiviikko 15.4. klo 18.30
TV/stream:  Nelonen Pro 2, Ruutu-palvelu

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi