Vetovihje: Tappara – Kärpät 20.4.2015

Tappara menetti otteensa - lopullisesti?

SM-liigakauden viimeinen viikko käynnistyy Kärppien ja Tapparan välisen finaalisarjan neljännellä kohtaamisella Tampereella. Kotijoukkue on tänään miltei pakkovoiton edessä.

BW eSports FI €100 welcome

Hakametsässä pelattava neljäs loppuottelu on koko finaalisarjan kannalta äärimmäisen tärkeä. Kärpät nousi lauantain voitollaan niskan päälle ja on ottanut nyt kaksi kiinnitystä mestaruuteen Tapparan yhtä vastaan.

Finaalisarjan kaikki kolme edellistä kohtaamista ovat olleet tuloksellisesti tasaisia päätyttyään maalin erolla suuntaan tai toiseen. Sarjan kannalta kenties ratkaisevaksi käänteeksi koitui kuitenkin toisen finaalin päätöserä. Kirvesrinnat olivat pelanneet 40 minuuttia erinomaisesti, mutta päätöskolmanneksella Tappara menetti johtonsa ja lopulta jatkoerätappion takia myös Oulusta ryöväämänsä kotiedun.

Kolmas kohtaaminen oli lukemien valossa tasainen, ja Julius Junttila ratkaisi voiton Kärpille vasta kamppailun loppusuoralla. Mutta silti Tappara ei sarjan neljässä viime erässä ole esittänyt enää sitä samaa peliä kuin sitä ennen.

Nyt Tapparalla on edessään siis käytännössä pakkovoitton paikka. Päävalmentaja Jussi Tapola onkin tehnyt ryhmäänsä muutamia ketjumuutoksia täksi illaksi, vaikka pelaava miehistö pysyykin muuten ennallaan.

Tyylistä viis, mutta Kärpät porskuttaa

Kärppien peli ei ole ollut tällä kaudella kokonaisuutena yhtä loistokasta kuin vuosi sitten, mutta joukkue on onnistunut raapimaan itselleen tarvittavat voitot niukoilla eroilla ilman tyylipisteitä. Vuodentakaisesta heikentynyttä alakertaa on kompensoitu toimivalla hyökkäyspelillä, ja etenkin Joonas Kemppaisen ketju on ollut täysin pitelemätön. Finaaleissakin se on iskenyt kuusi oululaisten kahdeksasta maalista.

Tänään Kärpät voi pelata kotijoukkuetta vapautuneemmin pidettyään kiinni kotiedustaan. Tappio tänään ei olisi maailmanloppu, mutta vastaavasti kolmas voitto toisi mestaruuden käden ulottuville. Se tietäisi Kärpille kolmea ottelupalloa, joista kaksi se saisi pelata kotona Raksilassa.

Terveystilannekin on hyvä, sillä vieraat lähtevät illan peliin lähes samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi lauantaina Raksilassa. Ainoastaan Mikko Alikoski korvaa Saku Mäenalasen nelosketjussa.

Vedonlyönnillisesti Kärpät vaikuttaa tällä hetkellä isäntiä houkuttelevammalta. Luvassa on tänäänkin varmasti tasainen vääntö, joten ristivaaran välttämiseksi käännämme katseet kohteisiin, joissa ristiriskiä ei ole. Pinnacle tarjoaa vierasvoitosta markkinoiden parhaan kertoimen 1,97 (asian handicap +0).

Avaa tästä pelitili Pinnaclelle ja varmista lisäjännitys illan mittelöön!

Vetovihje: Kärpät +0 (asian handicap)
Kerroin: 1,97
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu: Maanantai 20.4. klo 18.30
TV/stream:  Nelonen Pro 1, Ruutu-palvelu

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi