Vetovihje: Ruotsi – Venäjä 14.5.2015

Punapaitojen valtakaudelle lyödään piste

Ruotsi voitti MM-kisat toissa vuonna, Venäjä viime vuonna. Nyt kahden edelliskevään mestarit kohtaavat jo puolivälierissä.

BW eSports FI €100 welcome

Suomi kohtaa omassa puolivälierässään turnausisäntä Tšekin, mutta me löysimme parempaa pelattavaa myöhäisillan toisesta puolivälierästä, jossa Ruotsi yrittää hätistellä Venäjä-peikkoa harteiltaan. Ruotsille iivanat ovat olleet kammottava vastus jo pitkään, sillä Ruotsi on jäänyt ilman voittoa niin MM- kuin olympiakisoissa jo yhdeksän kertaa peräkkäin.

Kaiken kaikkiaan sinikeltaisten surkea historia ulottuu tässä mielessä aina vuoteen 2004 asti. Ja vaikka niiltä ajoilta joukkue on täysin toinen, vielä viime kevään välierissäkin Venäjä oli parempi maalein 3-1.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että Ruotsi voitti tuplakohtaamisen Moskovassa juuri ennen tämän kevään MM-kisoja. Nyt molemmilla joukkueilla on kasassa suunnilleen sama ryhmä lisättynä NHL-miehillä.

Ruotsi suoriutui alkulohkosta hyvin

Ruotsilla on ollut ongelmia puolustuspelin kanssa, mutta kokonaisuutena esitykset ovat olleet Venäjää tasaisempia. Tšekkiä vastaan Ruotsi oli parempi, ja Kanadasta olisi tullut voitto hiukan tarkemmalla puolustuspelillä. Alkulohko tuotti kuitenkin mainion loppusaldon 6-0-1, alakertakin on vaikuttanut tiiviimmältä Saksa-ottelun jälkeen. Svenskien hyökkäys on toiminut kaiken aikaa hyvin.

Tänään Tre Kronor saa tulla toimeen ilman Staffan Kronwallia, mikä on takaisku niin jäällä kuin pukukopissakin.

Venäjän taso ailahdellut tutusti

Venäjä on vedonlyöjille aina arvaamaton veikattava, koska joukkue pelaa väläyksittäin maailman parasta jääkiekkoa, mutta toisaalta suoritukset ailahtelevat toisin kuin vaikkapa Kanadalla. Suoritukselliset ääripäät ovat kaukana toisistaan. Näissä kisoissa esimerkiksi Valko-Venäjä murskattiin 7-0, mutta Yhdysvaltoja ja Suomea vastaan tuli tappiot.

Leijonia vastaan startti oli hyvä, mutta kun vastustaja lisäsi fyysisyyttä, Venäjä menetti otteensa. Vauhdikkaan pelinrakentelunsa sijasta joukkue  keskittyi enemmän taklaamiseen ja suunsoittoon, joilla ei tulosta synny.

Jo siinä ottelussa nähtiin, millä aseilla Venäjä on horjutettavissa. Ja kun Betway tarjoaa Ruotsin voitosta (mahdolliset jatkoaika ja rankkarit mukaan lukien) markkinoiden parasta kerrointa 2,20, niin onhan siihen tartuttava. Moni muu tarjoaa kertoimia haarukassa 2,05-2,10.

Venäjä ei ole vakuuttanut näissä kisoissa, ja sekin on huomattava, että viisi Ruotsin pelaajaa olivat mukana U20-vuotiaiden MM-kisoissa 2012, joissa Småkronorna löi finaalissa juuri Venäjän. Kaikki putket katkeavat aikanaan, ja he tuovat mukanaan uskoa siitä, että se katkeaa juuri nyt.

Avaa pelitili Betwaylle ja hyödynnä 50 euron ilmaisveto!

Vetovihje: Ruotsi voittaa (ml. jatkoaika ja rl-kisa)
Kerroin: 2,20
Peliyhtiö: Betway (50 euron ilmaisveto)
Kohde sulkeutuu: Torstai 14.5. klo 20.15
TV/stream:  MTV Max

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi