Vetovihje: Everton – Tottenham 24.5.2015

Isäntiä yliarvostettu "kulmaottelussa"

Tottenhamin on pakko voittaa Everton Goodison Parkilla pitääkseen yllä toiveita Valioliigan lopputaulukon viitossijasta. Näkyykö asetelma kulmapotkutilastossa?

BW eSports FI €100 welcome

Viime kauden menestyksen jälkeen Evertonia hehkutettiin kovasti alkusyksystä, mutta tämä sesonki on ollut todellinen pettymys. Sijoitus löytyy tarkalleen taulukon keskivaiheilta, eikä eurokentille ole mitään asiaa. Ja kun Eurooppa-liigan puolivälieristäkin tuli lähtö ukrainalaiselle Dniprolle pari kuukautta sitten, kaudesta tuli lopullisesti pannukakku.

Loppukeväästä peli on ollut tilanteeseen nähden silti kelvollista. Parin tappion jälkeen viimeksi matkaan tarttui West Hamilta jopa vierasvoitto.

Tottenham on ollut selvästi parempi, mutta täysin tyytyväisiä ei lontoolaisleirissäkään voida olla. Kausi on ollut vuoristorataa, ja päätöskierroksella joukkue on vieläpä tiukassa paikassa. Tottenhamin pitäisi voittaa ja Liverpoolin on hävittävä Stokelle, jotta viitossija olisi Spursin.

Tottenhamin vire on samankaltainen kuin Evertonilla. Viimeksi tuli 2-0-kotivoitto Hullista, mutta sitä ennen Spurs otti nokkaan kahdesti. Nyt lontoolaisten voitosta tarjotaan kerrointa 3,10, jota voi pitää kelvollisena.

William Hill erottuu joukosta

Oma pelivalintamme kohdistuu kuitenkin kulmapotkuihin. Koko kauden tilastoja katsottaessa selviää, että Everton käy kulmalipulla kotiotteluissaan keskimäärin vastustajaa useammin ja Tottenham vieraspeleissään isäntiä vähemmän. Tavallisessa sarjapelissä tätä olisikin voinut pitää lähtökohtana.

Nyt on kuitenkin niin, että Tottenhamin on pakko hyökkiä päälle alusta asti, kun taas Evertonilla ei ole mitään panosta. Isännillä on vieläpä useita poissaoloja, kun esimerkiksi Leighton Baines on sivussa.

Näin ollen on hankala sanoa, kumpi kulmapotkutilastossa tulee olemaan selvästi vahvemmilla. ”Kulmaottelu” voi päättyä miten tahansa, ja sikäli asetelmat ovat nähdäksemme 50-50 kuin selvästi kotijoukkueen eduksi. Moni bookkeri on kanssamme täysin samaa mieltä.

Jostain syystä William Hill kuitenkin erottuu joukosta antaessaan Tottenhamille kertoimen 2,60. Toisaalta esimerkiksi Redbet antaa Spursille vain 2,06 samasta kohteesta. Ja koska jälkimmäinen kerroin on nähdäksemme lähempänä omaa arviotamme todennäköisyyksistä, pelaamme ensin mainittua maltillisella panoksella.

Avaa tästä pelitili William Hillille ja varmista lisäjännitys päätöskierrokselle!

Vetovihje: Enemmän kulmia: Tottenham
Kerroin: 2,60
Peliyhtiö: William Hill
Kohde sulkeutuu: Sunnuntai 24.5. klo 17.00
TV/stream: 

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi