Vetovihje: Tampa Bay – Chicago 3.6.2015

Käynnistyykö Stanley Cup -finaalisarja heti ryöstöllä?

Vihdoinkin se alkaa – Stanley Cupin finaalisarja Tampa Bay Lightningin ja Chicago Blackhawksin välillä. Tässä vetovihje ja ennakko kaksikon ensimmäiseen, tulikivenkatkuiseen kohtaamiseen.

BW eSports FI €100 welcome

Kaksi joukkuetta jäljellä, ja vain toinen niistä voi voittaa mestaruuden. Loput 28 joukkuetta ovat jo poissa pelistä. Tampa Bay kaatoi pudotuspelien aluksi Detroitin voitoin 4-3, Montréalin 4-2 ja viimeksi konferenssifinaaleissa New York Rangersin 4-3.

Chicago Blackhawks löi ensin Nashvillen 4-2, Minnesotan 4-0 ja viimeksi Anaheimin 4-3.

Pitkällä aikavälillä konferenssien välillä on vaikuttanut olevan jonkin verran tasoeroa lännen eduksi. Viiden viime kauden aikana kannua on nostellut neljä kertaa läntistä konferenssia edustava seura, näistä kahdesti vieläpä Chicago. Runkosarjassa Chicago voitti 62 prosenttia otteluistaan idän joukkueista vastaan ja vain 56 prosenttia oman konferenssinsa sisällä.

Tasokkaampi vastus kehittää joukkueiden peliä, ja kun joukkueita verrataan pelaajittain ja osa-alueittain toisiinsa, etu on nähdäksemme siinäkin tapauksessa Chicagolla. Tampa Bay on hyökkäyskalustoltaan parempi, mutta muuten Chicago on edellä. Playoff-rutiinia on enemmän samoin kuin johtavia pelaajia. Puolustajat ovat parempia, alakerta tiiviimpi, maalivahdit tasokkaampia.

Ryövääkö Chicago heti kotiedun?

Lisäksi Chicago on parempi kiekonhallinnan kannalta tärkeillä sektoreilla. Chicago voittaa esimerkiksi enemmän aloituksia kuin Tampa Bay, ja laukausyrityksiä katsottaessa (vedot maalia kohti, ohi tai peitetyt) Chicago laukoo keskimäärin kokonaiset 48,9 kutia per ottelu. Se on toiseksi paras lukema koko NHL:ssä, kun taas Tampa Bay löytyy tästä tilastosta vasta sijalta 13 lukemallaan 43,9. Saattaa kuulostaa toisarvoiselta, mutta usein se joukkue, joka otteluita hallitsee myös poistuu voittajana kaukalosta. Tässä mielessä aloituksilla ja laukauksilla on merkitystä.

Mutta onnistuuko Blackhawks voittamaan heti avausottelun vieraissa? Joukkue on voittanut viisi yhdeksästä vierasottelustaan tämän kevään pudotuspeleissä, ja varsinkin Game Seven Anaheimin vieraana oli väkevä suoritus. Tampa Bay oli NHL:n paras kotijoukkue runkosarjassa, mutta nyt joukkue on hävinnyt puolet kymmenestä playoff-kotipelistään, muiden muassa kaksi viimeistä Rangersille.

Kun Nordicbet tarjoaa 2,12 Chicagosta jatkoerät mukaan lukien, siihen on pakko tarttua. Esimerkiksi Expekt antaa vaivaiset 1,98 samasta pelistä. Chicagolla on lähes täydellinen yhdistelmä hyökkäyksen tähtiä, puolustuksen jättejä ja tärkeitä roolipelaajia, jotka tekevät työnsä aina 110-prosenttisesti. Chicagon Stanley Cup -mestaruudesta Betwayllä tarjottu 1,74 ei olisi hassumpi valinta sekään, joskin omaan makuumme ehkä hiukan liian alakanttiin.

Avaa tästä pelitili Nordicbetille ja hyödynnä 200 euron tervetuliaisbonus!

Vetovihje: Chicago moneyline 2 (Chicago voittaa jatkoerät mukaanlukien)
Kerroin: 2,12
Peliyhtiö: Nordicbet (200 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Torstain vastainen yö klo 03.00
TV/stream:  Viasat Hockey Finland

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi