Vetovihje: Juventus – Barcelona 6.6.2015

Kuinka pitkään Juve pysyy Barcan kyydissä?

Jalkapallokausi 2014-15 huipentuu lauantai-iltana Mestarien liigan loppuotteluun, jossa kohtaavat Juventus ja Barcelona. Suosikkeja on vain yksi.

BW eSports FI €100 welcome

Juventus ei ole voittanut Mestarien liigaa sitten vuoden 1996 lyötyään tuolloin Ajaxin rankkareilla. Juventusta edusti tuolloin muun muassa legendaarinen Alessandro Del Piero, ja Ajaxin maalin iski Jari Litmanen. Juventus oli finaalissa myös 1997 Borussia Dortmundia vastaan, 1998 Real Madridia ja 2003 Milania vastaan – noilla kerroilla kuitenkin häviävänä osapuolena.

Tämänkertainen Juventus on kuitenkin äärimmäisen vahva ryhmä, vaikkei nimilista olekaan yhtä säihkyvä kuin monilla muilla Euroopan eliittijoukkueilla. Juventus on kuitenkin työteliäs ja yhtenäinen joukkue ja hankala kaadettava. Juve on hävinnyt vain kolme kauden 33 ottelustaan ja leikitteli Serie A:n mestaruuteen hurjalla 17 pisteen marginaalilla.

Mestarien liigassa alla on yhdeksän tappiotonta ottelua (kuusi voittoa ja kolme tasapeliä), vaikka vastassa ovat olleet muun muassa hallitseva mestari Real Madrid, viime kevään finalisti Atlético Madrid, toissa kevään finalisti Dortmund sekä Monaco, joka pullautti Arsenalin ulos tämän kauden turnauksesta.

Varsinkin Juventuksen puolustus on säväyttänyt. Mestarien liigassa omiin on mennyt nimittäin vain kolme maalia kahdeksassa viime pelissä. Kotiliigassa alakerta ei ole ollut aivan yhtä tiivis, mutta Mestarien liigassa joukkueen on ollut pakko pelata kurinalaisemmin, koska se ei ole dominoinut pelejä yhtä suvereenisti kuin Italian liigassa.

Barcan supertrio painanut 120 häkkiä

Barcelona on selvä suosikki, mikä ei ole kenellekään yllätys. Hyökkäyskolmikko Lionel Messi, Neymar ja Luis Suarez on tehnyt 120 maalia tällä kaudella, mikä on enemmän kuin koko Juventus on tehnyt. Trio on paukuttanut esimerkiksi 25 Barcelonan 28 maalista tämän kauden Mestarien liigassa.

Barcelona voitti tämän kauden La Ligan kahden pisteen erolla Real Madridiin ja on hävinnyt vain kolme 46 viime ottelustaan. Se on uskomattoman kova saldo. Mestarien liigassa joukkueella oli yhdeksän peräkkäistä voittoa ennen kuin Bayern München oli viimeksi kotonaan parempi maalein 3-2. Kotona otettu 3-0-voitto kuitenkin siivitti Barcan finaaliin selvällä marginaalilla.

Barcelona ei nojaa silti pelkästään hyökkäyspään tähtiinsä, vaan myös puolustuspeli on parantunut merkittävästi täksi kaudeksi. Viime kaudella omiin meni 33 maalia Espanjan liigan 38 ottelussa, tällä kaudella vain 21.

Kaksi pelivalintaa: varma ja ylläri

Vaikka olemme vakuuttuneita Juventuksen pettämättömästä työmoraalista, kurinalaisesta puolustamisesta ja kovista tilastoista tämän kauden Mestarien liigassa, suosikkeja on vain yksi. Vaikka Barcelonan kerroin 1,63 on matalampi kuin mitä yleensä suosimme, valitsemme sen peleihin. ComeOnin tarjous on markkinoiden parhaimmistoa, ja heille pelitilin avaamalla saa myös markkinoiden kovimman bonuksen, peräti 300 euroa.

Kakkosmerkin valintaa puoltaa sekin, että Juventukselta on sivussa Giorgio Chiellini, jota joukkue olisi tarvinnut ehdottomasti alakertaansa.

Vastapainoa haemme HT/FT-kohteesta, jossa Unibet antaa X/2:sta kertoimen 4,50. Se on peräti 0,50 yksikköä korkeampi kerroin kuin esimerkiksi Bet1234:n. Ei olisi yllätys, jos erinomaisesti puolustava Juventus sinnittelisi puoliajalle tasoissa ja taipuisi vasta toisella puolikkaalla. Unibetille voi avata pelitilin tästä 100+10 euron bonuksella.

Vetovihjeet: Vihje 1: 1×2 kakkonen, Barcelona voittaa
Vihje 2: HT/FT – X/2
Kertoimet: 1,63 ja 4,50
Peliyhtiöt: ComeOn! ja Unibet
Kohde sulkeutuu: Lauantai 6.6. klo 21.45
TV/stream:  Yle TV2

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi