Vetovihje: USA N – Saksa N 30.6.2015

Naisten MM-kisojen "finaali" otellaan jo nyt

Jalkapallon naisten MM-kisoissa ovat edessä välierät, joista ensimmäisessä kohtaavat Yhdysvallat ja Saksa. Kertoimenlaatijoiden arvioissa ennakkosuosikki painaa liikaa.

BW eSports FI €100 welcome

Vastakkain Montrealissa ensi yönä pelattavassa välierässä ovat maailmanrankingin ykkönen ja kakkonen – Saksa ja USA. Panokset ovat siis kovat, koska voittaja vie hyvin todennäköisesti myös maailmanmestaruuden. Tasan vuorokautta myöhemmin käynnistyvä toinen välierä otellaan Japanin ja Englannin välillä. Kovia joukkueita nekin, mutta eivät samalla tasolla kuin ensi yön taistelupari.

Saksalta on tietysti hyvä suoritus yltää jo välieriin, mutta nyt kaivattaisiin vielä yhtä lisävaihdetta. Lohkovaiheesta germaanittaret kävelivät helposti jatkoon murskattuaan Norsunluurannikon ja Thaimaan – olkoonkin, että Norjaa vastaan tuli vain tasapeli. Neljännesvälierässä Saksa löi Ruotsin suht vaivatta maalein 4-1, mutta puolivälierässä Ranskaa vastaan tarvittiin jo rankkareita, kun 1-1 pysyi tulostaululla vielä jatkoajankin jälkeen.

Yhdysvaltojen matka finaaliin on samankaltainen, vaikka vastassa on ollut kovempia joukkueita. Lohkovoitto irtosi voitoilla Australiasta ja Nigeriasta sekä tasurilla Ruotsia vastaan. Pudotuspeleissä nolla pysyi sekä Kolumbiaa (2-0) että Kiinaa (1-0) vastaan.

Kertoimia tasaisempi asetelma

Ensi yön välierän asetelmia pohdittaessa oma näkemyksemme poikkeaa hiukan kertoimenlaatijoiden arvioista. Saksa ei puolivälierässään vakuuttanut Ranskaa vastaan, vaan vaikutti jopa vastustajaa heikommalta varsinkin avauspuolikkaalla. Saksa tasoitti vasta 84. minuutilla Celia Savicin rankkarimaalilla. Rankingykkösellä olisi siis vielä paljon petrattavaa.

USA katsoi omat pohjansa Ruotsia vastaan, mutta kaiken kaikkiaan vire on ollut hyvä. Puolivälierässä Kiinaa vastaan tasoero kävi selväksi, vaikka voitto irtosikin minimaalisella marginaalilla.

Saksa on hienoinen suosikki, mutta sen jatkopaikasta tarjottu kerroin 1,70 on epätodellisen matala. Siksi valitsemme USA:n etenemään jatkoon Betwayn kertoimella 2,10. TV2 televisioi ottelun suorana, joten ainakin kesälomaa viettävien kannattaa nauttia Suomen yöttömästä yöstä ja asettua vastaanottimien ääreen seuraamaan huippufutista.

Avaa tästä pelitili Betwaylle ja hyödynnä 50 euron ilmaisveto!

Vetovihje: USA etenee finaaliin
Kerroin: 2,10
Peliyhtiö: Betway (50 euron ilmaisveto)
Kohde sulkeutuu: Keskiviikon vastainen yö klo 02.00
TV / stream:  Yle TV2 klo 02.35

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi