Vetovihje: VPS – AIK 2.7.2015

Vuorinen VPS:n kanssa heti kovassa paikassa

Veikkausliigan jumbo VPS isännöi Tukholman AIK:ta Eurooppa-liigan karsinnoissa. Raatin stadionilla Oulussa pelattava ottelussa on vain yksi suosikki.

BW eSports FI €100 welcome

Vaasan Palloseura sijoittui viime kauden Veikkausliigassa neljänneksi ja sitä ennen kolmanneksi. Tällä kaudella vaasalaisten veri on kuitenkin vapissut siinä määrin, että joukkue jumittaa sarjan hännillä. Pisteitä on kertynyt vain kahdeksan 14 ottelusta.

Kausi käynnistyi tasapelillä ja kahdeksalla peräkkäisellä tappiolla, ja kriisi oli valmis. Kesäkuun pari ensimmäistä viikkoa sujuivat hyvin (kaksi voittoa ja tasapeli), mutta nyt peli tuntuu palanneen takaisin aiempiin uomiinsa. Alla on kaksi peräkkäistä tappiota. Petri Vuorinen aloitti uutena päävalmentajana maanantaina ja joutuu heti kovaan paikkaan.

VPS on tehnyt vain 14 maalia, joista Juho Mäkelä on tehnyt yhdeksän. Niillä 32-vuotias pitää hallussaan maalipörssin kakkossijaa. Häntä AIK:n puolustuksen pitää tarkkailla.

Poissa kokoonpanosta ovat pitkäaikaispotilaat Charles Bantanga, Steven Morrissey, Cliffton Miheso, Karl-Filip Eriksson, Jerry Voutilainen ja Teemu Honkaniemi. Nilkkavaivasta kärsinyt Thomas Kula sen sijaan saatetaan nähdä tositoimissa.

Tasoero on selvä vieraille

Kenellekään ei liene epäselvää, että tasoero on selvä vieraiden eduksi. Veikkausliiga jää yleisesti ottaen selvästi jälkeen länsinaapurin pääsarjasta. Lisäksi VPS on jumbosijalla, AIK kuudentena Allsvenskanissa. AIK ei ole ehkä päässyt vielä odotetulle tasolle, kun melkein puolet kaudesta on pelattu. Joukkueella on silti vielä hyvät saumat nousta sarjan kärkipäähän.

Kotimaassaan AIK on suurseura. Kokoonpanosta löytyykin kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet Euroopan huipulla ja maajoukkueissa. Esimerkiksi Henok Goitom on edustanut Deportivo La Corunaa, Mohamed Bangura Celticiä. Laituri Nabil Bahoui taas lukeutuu Ruotsin omiin huippulupauksiin.

VPS:n puolesta puhuu oikeastaan vain vieraita parempi pelituntuma. Ruotsissa taas vietetään kesätaukoa, joten AIK ei ole pelannut kilpaotteluita kuukauteen. Harjoituspeli tanskalaista Nordsjällandia vastaan päättyi 1-1 raporttien mukaan vähemmän hyvällä esityksellä. Pääasia oli kuitenkin pitää tuntumaa yllä.

AIK:n terveystilanne on hyvä, ja jalkeilla on paras mahdollinen avauskokoonpano. Vepsulla on täysi työ pitää kiinni sarjapaikastaan, joten europeleillä ei luulisi olevan tässä kohtaa isoa merkitystä. Kotikenttäetuakaan ei Oulussa ole etenkään, kun AIK:ta saapuu tukemaan nelisensataa kannattajaa.

Lukuisa AIK-fanien joukko saakin hyvin todennäköisesti juhlia omiensa vähintään kahden maalin voittoa. Pelivalintamme on AIK asian handicap -1, jolle Pinnacle antaa kertoimen 1,97. Tukholmalaisten tasan yhden maalin voitolla panos palautuu.

Avaa tästä pelitili Pinnaclelle ja nappaa kiinni markkinoiden parhaaseen kertoimeen!

Vetovihje: AIK -1 asian handicap
Kerroin: 1,97
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu: Torstai 2.7. klo 19.00
TV / stream:  Valitettavasti ottelua ei televisioida Suomessa

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi