Vetovihje: FK Ventspils – HJK 14.7.2015

Lehkosuon ryhmä ei pääse helpolla Latviassa

HJK käynnistää Mestarien liigan karsinnat osaltaan tiistaina, kun vastassa on Latvian hallitseva mestari FK Ventspils.

BW eSports FI €100 welcome

Maanosan ykkösturnaukseen ainoana suomalaisseurana paikkaa kärkkyvä HJK aloittaa karsintaurakkansa vieraskentällä. Tunnin lentomatka Riikaan on lyhyempi kuin esimerkiksi Ouluun, mutta perille Latvian luoteisrannikolle oli mentävä bussilla. Tämä tiesi helsinkiläisten lentomatkan päälle vielä parin tunnin köröttelyä.

Isäntäjoukkue FK Ventspils on voittanut maansa mestaruuden kahdesti peräkkäin. Paras suoritus Mestarien liigan karsinnoissa nähtiin vuonna 2008, jolloin seura eteni aina karsintojen päätöskierrokselle asti. Tällä hetkellä joukkue pitää hallussaan Latvian liigan kakkossijaa, joskin yhden pisteen enemmän kerännyt kärkijoukkue Liepaja on pelannut yhden pelin enemmän. Ventspils on sarjan toistaiseksi ainoa tappioton joukkue saldollaan 5-6-0. Omiin on mennyt vain viisi osumaa.

Näistä tunnusluvuista voi ehkä päätellä, että Jurģis Pučinskisin luotsaama joukkue suosii puolustusvoittoista taktiikkaa ja pelaa usein vähämaalisia tasapelejä. Kirkkain tähti on kymppipaitaa päällään kantava maajoukkuelaituri Jurijs Žigajevs.

Klubi kehnossa vireessä

HJK johtaa yhä Veikkausliigaa, mutta sen otteissa on nähtävissä selvä laskutrendi. Kärkiottelun tappio Rovaniemellä tiesi helsinkiläisille jo neljättä perättäistä voitotonta ottelua. Seitsemäs mestaruus putkeen ei ole siis sittenkään vielä kirkossa kuulutettu. Eteneminen viime kauden tapaan eurokentille olisi sanalla sanoen yllätys.

Kaiken kaikkiaan HJK:n hyökkäyspeliä on leimannut saamattomuus ja tehottomuus, mutta viime aikoina myös alakerrassa on nähty virheitä. Japanilainen Mike Havenaar on ollut pettymys, eikä Mac Kandjikaan ehdi vielä mukaan.

HJK:n heikot otteet eivät ole kaikkien kertoimenlaatijoiden tiedossa, joten helsinkiläisten suosikin asemaa on liioiteltu. Tähän mekin iskemme kiinni. Paperilla Klubi on illan isäntää vahvempi, mutta vähämaalinen tasapeli tai Ventspilsin niukka kotivoitto ei olisi mikään jättipaukku. Nolla-nollan parhaat kertoimet huitelevat kahdeksan kieppeillä, mutta oma valintamme on Ventspilsin voitto tai tasuri eli 1X Betwayn kertoimella 1,70.

Kannattaa huomata sekin, että HJK on voittanut Veikkausliigan yhdeksästä vierasottelustaan vain kaksi. Ventspils Olimpiskais stadioniltakaan kotiintuomisia ei siis välttämättä ole tulossa.

Huom! Unibet esittää ottelun yksinoikeudella Suomessa. Lue lisää täältä!

Vetovihje: 1X double chance
Kerroin: 1,70
Peliyhtiö: Betway (50 euron ilmaisveto)
Kohde sulkeutuu: Tiistai 14.7. klo 18.30
TV / stream:  Unibet

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi