Vetovihje: Luleå – Lukko 22.8.2015

Luleå Hockey voitti Champions Hockey Leaguen mestaruuden viime kaudella. Lauantaina ruotsalaisjoukkue ryhtyy puolustamaan titteliään kotona Rauman Lukkoa vastaan.

BW eSports FI €100 welcome

Viime kaudella Lukko iski yhteen Luulajan kanssa peräti neljästi. Lohkovaiheessa Luulaja voitti kotipelinsä 3-1 ja Lukko omansa 2-0. Kaksikko arvottiin vastakkain myös pudotuspeleissä, joissa Lukko taipui ensin Raumalla 2-5-tappioon ja Luulajan voitettua myös kotipelinsä 2-1.

SHL:ssä Luulaja ylsi viime keväänä puolivälieriin asti ja sijoittui lopulta kahdeksanneksi. Alkavaan kauteen Luulaja on panostanut isosti, sillä Pohjois-Ruotsiin on hankittu muun muassa Bill Sweat, Toni Rajala ja Jacob Micflicker, jotka nakuttivat viime kaudella lähes piste per peli -tahdilla joukkueinaan Brynäs, Färjestad ja Linköping.

Mielenkiintoisia nimiä ovat myös Jacob Lagacé sekä puolustaja Brendan Mikkelson, jolla on vyöllään myös 131 NHL-ottelua. Suomalaisille mielenkiintoisimpia nimiä lienevät Rajalan lisäksi jo viime kaudella Luulajaa edustanut Lennart Petrell sekä tuore hankinta Ilari Melart. HPK:ssa kaksi kautta loistanut kanadalaispuolustaja Craig Schira siirtyi hänkin täksi kaudeksi Luulajaan.

Strategiassaan Luulaja on panostanut suuresti europeleihin jo pitkään. Viime kevään CHL-tittelin lisäksi joukkue voitti edeltäjäturnauksen European Trophyn vuonna 2012. Motivaation pitäisi olla siis korkealla. Harjoituskaudella joukkue on voittanut selvästi heikommat Asplövenin (kakkostaso) ja Modon (SHL:n viime kevään jumbo), mutta Hämeenlinnan turnauksessa tuli tappiot Kärpille ja HPK:lle melko ponnettomilla esityksillä.

Seuraa CHL-otteluita Nordicbetillä ja hyödynnä myös tarjoukset. Lue lisää täältä!

Onko Luulaja kertoimensa veroinen suosikki?

Lukko oli SM-liigan viime kevään pronssijoukkue. Avainnimiin lukeutuvat yhä muun muassa veskari Ryan Zapolski, kahdeksankertainen mestari Ilkka Mikkola ja NHL-kokemustakin taannoin hankkinut Janne Niskala.

Lukon harjoituskausi käynnistyi hienosti oman Pitsiturnauksen voitolla. CHL-kautensa joukkue starttasi torstaina voittomaalikilpailuvoitolla Fribourg-Gottéronista loppulukemin 3-4. Perjantaina raumalaiset matkasivat Helsinki-Vantaan välilaskun kautta suoraan Ruotsiin. Luulajan metkujen pitäisi olla raumalaisilla hyvin tiedossa, sillä Lukon valmennusjohto oli seuraamassa Hämeenlinnan turnausta.

Kertoimissa Luulaja on asetettu suosikiksi, sillä kotivoiton kertoimet vaihtelevat välillä 1,75-1,90. Paperilla Luulajalla onkin kova ryhmä, mutta Suomessa joukkue ei todellakaan vakuuttanut otteillaan. Sillä perusteella vierailla pitäisi olla hyvät saumat yltää vähintään tasuriin, joten valintamme on Lukko +0,5 aasialaisena tasoitusvetona Pinnaclen kertoimella 2,08.

Avaa pelitili Pinnaclelle ja nappaa kiinni markkinatopista!

Vetovihje: Lukko +0,5 (asian handicap)
Kerroin: 2,08
Peliyhtiö: Pinnacle
Kohde sulkeutuu: Lauantai 22.8. klo 16.00
TV / stream:  Ottelua ei esitetä televisiossa

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi