Vetovihje: Jokerit – Severstal 25.8.2015

Jokerit starttaa KHL-kautensa - vierailla ylikerroin?

Jokerit käynnistää KHL-kautensa kotona Severstal Tsherepovetsia vastaan. Onko isäntien suosikin asemaa liioiteltu?

BW eSports FI €100 welcome

Viime kausi oli Jokerien ensimmäinen KHL:ssä ja oli monessa mielessä onnistunut. Yleisöä kävi otteluissa runsaasti, mutta myös kaukalossa peli kulki. Jokerit ja Erkka Westerlund osoittivat, että tasaisella neljän kentän peluutuksella ja ”suomalaisella” pelinrytmityksellä pääsee pitkälle ilman kovapalkkaisimpia miljoonamiehiäkin.

Tällä kaudella pelit jatkuvat samassa Bobrov-divisioonassa, ja mikäli kaikki sujuu odotetusti, Jokerit voi menestyä ainakin likimain yhtä hyvin.

Paljon on kiinni siitä, miten uusiutunut miehistö hioutuu yhteen. Etenkin hyökkäykselle iso takaisku oli, kun tehokolmikko Omark-Moses-Koukal vaihtoi maisemaa. Tilalle hankitut Mathis Olimb ja Peter Regin ovat kuitenkin isoja nimiä hekin pelatakseen suomalaisessa joukkueessa. Puolustuksessa muutoksia nähtiin vähemmän, vaikka Ryan Gunderson jättikin ison aukon jälkeensä. Kausi näyttää, ovatko paikkaajat samanveroisia.

Jokereiden harjoituskausi tuotti kuudesta ottelusta kolme voittoa. Severstalin Jokerit kohtasi harjoituskauden aikana kertaalleen, kun helsinkiläiset veivät 5-3-voiton Pietarin-turnauksessa pelatussa ottelussa. Viime kaudella Jokerit voitti Severstalin runkosarjassa kotiottelussaan, mutta hävisi vieraissa. Molemmat kamppailut olivat todella tasaisia vääntöjä.

Jokereiden riveistä sarja-avauksessa puuttuvat loukkaantumisten takia Niko Kapanen ja Eetu Pöysti. Pietarin harjoitusturnaukseen verrattuna kokoonpanoa on muutenkin viilattu. Isoin muutos on Pekka Jormakan tulo ykköskenttään Olimbin rinnalle. Maalilla pelaa Henrik Karlsson.

Vieraiden kertoimissa löysiä?

Reilun 300 000 asukkaan Tsherepovetsistä ponnistava Severstal ei ole yltänyt kummoisiin suorituksiin seitsemän KHL-kautensa aikana. Pudotuspeleissä seura on nähty kolmesti, joista se eteni vain kerran toiselle kierrokselle.

Jättimenestystä ei ole povattu nytkään. Joukkue on saanut erinomaisia hankintoja etenkin puolustukseen (Ondrej Nemec ja Miroslav Blatak), mutta kun menestymisen kulttuuri puuttuu, se vain puuttuu. Vaclav Sykoran luotsaaman joukkueen kirkkain tähti on Dmitri Kagarlitski.

Sarja-avaukset ovat kuitenkin aina arvaamattomia, jotenkin nytkin isäntien kertoimet on painettu nähdäksemme liian alas. Sekin kannattaa muistaa, että Jokerit oli viime kaudella varsin vähämaalinen joukkue ja pelasi tasaisia otteluita. Severstalin puolustus on vahvistunut selvästi, joten me poimimme peleihin vieraat tasoituksella. Valintamme on Severstal +1,5 on William Hillin kertoimella 1,83. Se on markkinoiden paras.

Avaa tästä pelitili William Hillille ja lunasta 100 euron bonus!

Vetovihje: Severstal +1,5 (asian handicap)
Kerroin: 1,83
Peliyhtiö: William Hill (100 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Tiistai 25.8. klo 18.30
TV / stream:  Viasat Hockey Finland

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi