Vetovihje: Suomi – Israel 6.9.2015

Luvassa kertoimia tasaisempi vääntö?

Suomi pani koripallon EM-turnauksen A-lohkoa isännöivän Ranskan lauantaina koville. Tänään Susijengi kohtaa Israelin, mutta vastaako joukkueen rooli ennakkosuosikkina todellisuutta?

BW eSports FI €100 welcome

Susijengi oli lähellä yllättää Ranskan todella mallikkailla otteillaan, mutta Montpellieriin matkanneet suomalaisfanit saivat pettyä lopulta jatkoajalla – tappio tuli lukemin 87-97. Alakerta piti päätösneljänneksellä hyvin, ja Salinin kolmonen auttoi joukkueen jatkoille, mutta jatkoilla bensa loppui.

Suomella on hyvä ryhmä, jonka kirkkain tähti on tutusti Petteri Koponen. Hän, Sasu Salin, Shawn Huff samoin kuin muutkin Suomen avausmiehet kestävät vertailun koviinkin ryhmiin, mutta vaihtopenkiltä ei löydy laatua samassa mitassa. Ykkösille tarjotaankin isoa vastuuta, sillä ottelutahti on tiivis (viisi ottelua kuuteen päivään). Myös nuoria on ajettu sisään. Heistä varsinkin Jamar Wilson oli eilen mainiolla pelipäällä pussitettuaan 11 pinnaa.

Läpimurtonsa Susijengi teki nimenomaan EM-kisoissa kaksi vuotta sitten lyötyään muun muassa Venäjän ja Kreikan. Kaiken järjen mukaan alkulohkosta pitäisi nytkin tulla ainakin pari voittoa, mutta jatkopaikka voi olla tiukassa. Isoimmat ongelmat piilevät ehdottomasti puolustuspelissä.

Harjoituspeleistä saldona oli kolme voittoa ja viisi tappiota. Paras suoritus oli voitto Ukrainasta.

Israelin kertoimessa löysiä?

Israel pelasi valmistavat ottelut surkeasti (vain yksi voitto kahdeksasta). Toisaalta joukkueen haastajan rooli voi olla kuitenkin sen vahvuus. Tämä nähtiin myös avauksessa, jossa Israel kaatoi Venäjän 76-73.

Israel pelasi ottelun alkupuoliskon heikosti, mutta taukoa seurannut 17-0, erinomainen puolustuspeli ja loistava Omri Casspi takasivat voiton ansaitusti Israelille. Menestys lepääkin pitkälti Sacramento Kingsiä NBA:ssa edustavan Omri Casspin harteilla. Myös Nizhny Novgorodiin siirtyneellä Gal Mekelillä on NBA-kokemusta.

Suomen ennakkosuosikin asemaa on mielestämme aavistuksen liioiteltu, sillä eilinen jatkoille venynyt tappio vei voimia sekä fyysisesti että henkisesti (odotetusta tappiosta huolimatta). Israel pelasi oman voitto-ottelunsa aiemmin ja saa tämän väännön alle hiukan pitemmän levon. Hyökkäyspään tähdet ovat Susijengin vastaavia nimekkäämpiä, ja puolustuksellisesti Israelilla on nopeita pelaajia ykkös-, kakkos- ja kolmospaikoilla ehtimään pelin alle ajoissa. D’or Fisherilläkään puolestaan tuskin tulee ongelmia, koska Gerald Lee jr ei ole korin alla vahvimmillaan.

Edellisen kerran Suomi kohtasi Israelin viisi vuotta sitten. Tuolloin molemmat ottelut olivat tasaisia kummankin voitettua niukasti yhden. Emme sano nytkään, etteikö Suomi voisi voittaa, mutta asetelmat ovat nähdäksemme joka tapauksessa kertoimia tasaisemmat. Siksi pelivalintamme on Israel Bet1234:n kertoimella 2,30, joka on markkinoiden paras.

Avaa tästä pelitili Bet1234:lle ja lunasta 100 euron bonus!

Vetovihje: Israel voittaa
Kerroin: 2,30
Peliyhtiö: Bet1234 (100 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Sunnuntai 6.9. klo 18.30
TV / stream:  Yle TV2 klo 18.10

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi