Vetovihje: Suomi – Färsaaret 7.9.2015

Jälleen pakkovoiton paikka - kuka tekee maalit?

Suomen haaveet EM-jatkopaikasta jäivät henkiin joukkueen haettua loppuviikosta upean taisteluvoiton Kreikasta. Tänään Huuhkajien olisi kaadettava Olympiastadionilla Färsaaret.

BW eSports FI €100 welcome

Olisiko pääsy vuoden 2016 EM-lopputurnaukseen sittenkin vielä mahdollinen? Näin kuului kysymys Kreikan kaaduttua 0-1 Joel Pohjanpalon kanuunakudilla. Se oli Huuhkajille vasta toinen voitto seitsemästä ottelusta (2-1-4), mutta kolmen pinnan potti valoi joka tapauksessa uskoa tulevaisuuteen.

Maanantai-illan kotiotteluunsa Suomi lähtee selvänä suosikkina. Jo Färsaarilta Suomi haki voiton karsintojen avauksessa 1-3-lukemin. Christian Holst vei isännät tuolloin johtoon avausjaksolla, mutta Huuhkajat nousi Riku Riskin kahdella ja Roman Eremenkon yhdellä osumalla lopulta voittoon.

Nyt ruoria väntää Mixu Paatelaisen sijasta väliaikaisvalmentaja Markku Kanerva, ja hänen rupeamansa alkoi heti voitokkaasti. Ottelun jälkeen pelaajien kasvoilla loisti pitkästä aikaa leveä hymy, mikä on suomalaisittain tietysti iloinen asia. Siitä joukkue sai varmasti ison itsetuntoboostin.

Maalinteko yhä vaikeaa

Suomella on tänään vastassa joukkue, joka on ollut säännöllisesti yksi Euroopan huonoimmista. Suomen kotivoitosta tarjoillaan 1,30-1,35 kaltaisia kertoimia, mutta sellainen ei meille maistu. Näissä karsinnoissa Färsaaret on kuitenkin onnistunut voittamaan umpisurkean Kreikan kahdesti, joten ykkösmerkkiä ei voi pitää kirkossa kuulutettuna. Färsaarten saldo on näissä karsinnoissa 2-0-5.

Kaksikon edellisessä kohtaamisessa nähtiin siis yhteensä neljä maalia, ja peliyhtiöt odottelevat kertoimista päätellen runsasmaalista mittelöä nytkin. Tavallisesti joukkueet ovat kuitenkin pelanneet vähämaalisia otteluita. Seitsemästä ottelusta Suomi on pelannut underin (alle 2,5 maalia) viisi kertaa ja Färsaaretkin neljä.

Kaikkiaan Suomi on tehnyt karsinnoissa kuusi maalia ja Färsaaret yhden vähemmän, joten verkon heiluttelu ei ole helppoa joukkueille vieläkään. Edellisessä 20 EM- tai MM-kotikarsintaottelussa Suomi on jäänyt yhteen tai nollaan maaliin 14 kertaa. Vastaavasti Färsaaret on 20 viime EM- tai MM-vieraskarsintaottelussaan jäänyt maaleitta 12 kertaa.

Pelivalintamme on alle 2,5 maalia Unibetin kertoimella 1,95. Vertailun vuoksi esimerkiksi Veikkauksen kerroin on vain 1,88.

Avaa tästä pelitili Unibetille ja lunasta 100+10 euron bonus!

Vetovihje: Alle 2,5 maalia
Kerroin: 1,95
Peliyhtiö: Unibet (100+10 euron bonus)
Kohde sulkeutuu: Maanantai 7.9. klo 21.45
TV / stream:  Yle TV2 klo 21.00

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi