Vetovihje: FK Rabotnicki – HJK 15.7.2014

HJK:n urakka mestareiden liigan käynnistyy tänään Makedoniassa. HJK kohtaa FK Rabotnickin Skopjessa reilut 33.000 katsojaa vetävällä Philip II Arenalla.

BW eSports FI €100 welcome

Ottelupariin HJK lähtee selvänä suosikkina, vaikka ilmeisesti markkinointimielessä makedonialaisryhmästä puhuttu vaarallisena vastustajana, joka vilisee Makedonian maajoukkuemiehiä. OK, voi näin ollakin, mutta esimerkiksi puolustaja Mite Cikarskilla on vyöllä yksi maaottelu. Kai häntä silti voi tituleerata maajoukkuemieheksi? Makedonian pelasi MM-karsinnat A-lohkossa, jossa se saalisti seitsemän pistettä. Kotivoitto Serbiasta oli kovin suoritus. Viimeisen MM-karsintaottelun miehistössä ei kuitenkaan ollut yhtään FK Rabotnickin pelaajaa edes vaihtopenkillä.

Mikään pubijoukkue FK Rabotnicki ei missään nimessä ole. Viime vuonna joukkue eteni Eurooppaliigan karsinnoissa neljännelle kierrokselle saakka, jossa Lazio murskari Rabotnickin yhteismaalein 9-1. Matkalla kaatui kuitenkin esimerkiksi eestiläinen Trans Narva yhteismaalein 7-1. Suomalaisjoukkueet ovat viime vuosina usein virolaisilta saaneet kyytiä, HJK viime vuonna ja viime viikolla Honka.

Lehkosuon aikana HJK on hallinnut kotimaisia viheriöitä. Banan valmentajaksi tulon jälkeen HJK:lle on taidettu tehdä kolme maalia, joista kaksi toissa sunnuntaina Kuopiossa. Boström kompastui viime vuonna Mestareiden Liigan karsinnassa eestiläiseen Nömme Kaljuun, Lehkosuo tuskin tekee samaa virhettä makedonialaisten kanssa.

Makedonia liiga päättyi toukokuussa ja FK Rabotnickin viimeinen tilastoitu ottelu on pelattu 18.5. Usein näissä tilastoissa näkyy myös harjoitusottelut, mutta Rabotnickillä niitäkään ei nyt näy. HJK siis hyötyy merkittävästi siitä, että Makedoniassa sarjat on pysäkdyksissä kesällä.

VETOVIHJE: HJK:n puolustus on ollut kotimaan kentillä rautaa eikä stadilaisten ole pakko Makedoniasta voittoa hakea. Maalijuhlaa tuskin Skopjessa tullaan näkemään ja Unibetin alle 2,5 maalin kerroin 1,68 on houkutteleva. Unibet tarjoaa HJK:lle markkinoiden isoimmain vieraskertoimen 2,30 ja siihenkin tartutaan kiinni, vaikka HJK:n ei ole pakko Skopjessa voittaa.

Kommentoi ensimmäisenä

Kommentoi