EM 2016 -ennakko: B-lohko Englannin ja Venäjän heiniä

Vihjetykki ennakoi jalkapallon EM-kisojen näkymät alkulohkottain ja etsii voittajavedon parhaat kertoimet puolestasi. B-lohkossa kovimmat suosikit ovat Englanti ja Venäjä.

BW eSports FI €100 welcome

Ranskassa pelattavat EM-kisat ovat ehdottomasti jalkapallovuoden kohokohta, joten mekin haluamme perata alkulohkojen voimasuhteita perusteellisesti. Seuraavaksi otamme käsittelyyn B-lohkon.

A-lohkon ennakon löydät täältä, C-lohkon täältä, D-lohkon täältä, E-lohkon täältä ja F-lohkon täältä.

Karsinta

Isoista maista Englanti jätti karsinnoissa ehkä kaikkein parhaan kuvan itsestään, sillä joukkue putsasi pöydän tyylikkäästi kymmenellä voitolla kymmenestä. Otteluohjelma oli toki suhteellisen helppo, mutta esimerkiksi Sveitsi kaatui niin kotona kuin vieraissakin. Maaliero oli lopulta hurja 31-3. Yleensä Englanti on flopannut lopputurnauksissa, mutta onnistuuko Roy Hodgson miehistöineen tällä kertaa pitämään lipun korkealla?

Meritoitunut Fabio Capello oli lähellä upottaa Venäjän paatin karsinnoissa, mutta italialaisen lähdettyä tuulet kääntyivät lähteä. Pidetty Leonid Slutski tarttui ruoriin, ja muutoksella oli välitön vaikutus – tuloksena kolme voittoa kolmesta päätösottelusta, ja niillä Venäjä syrjäytti Ruotsin lohkon kakkossijalta. Onko Slutski oikea mies johtamaan Venäjän paluuta maanosan huipulle?

Wales kirjoitutti historiaa napattuaan upean kakkossijan alkulohkossa sijoittuen esimerkiksi Bosnian ja Israelin edelle. Tämä on Walesille ensimmäinen EM-turnaus sitten 1957. Joukkueen otteissa tasaisuus oli silmiinpistävää, ja omiin meni vain neljä maalia kymmenessä ottelussa. Toisaalta hyökkäyskin sai aikaiseksi vain 11 osumaa (vain lilliputti Andorra teki vähemmän).

Slovakia on lohkon EM-debytantti, mutta osallistui MM-kisoihin jo 2010. Slovakia otti kakkossijan lohkovaiheessa Espanjan jälkeen jättäen taakseen vahvan Ukrainan, mitä voi pitää isona yllätyksenä. Erikoista oli, että vieraspelit sujuvat paremmin kuin kotiottelut.

Näkymät

Englanti on suhteellisen kovatasoisen lohkon ykkössuosikki, mutta karsinnoista riippumatta lopputurnaukset menevät mönkään. Tämä on melkoinen peikko niskassa, vaikka laatua joukkueessa riittää.

Venäjä on kakkossuosikki, ja sillä on vahva potentiaali. Jää kuitenkin nähtäväksi, johtuivatko ongelmat Capellosta vai jostain muusta.

Wales ja Slovakia ovat lohkon haastajia. Yhteistä kaksikolle on terävä kärki ja toisaalta puutteet muun miehistön osalta. Joukkueiden menestys on kiinni ykkösmiehistä, Walesin Gareth Balesta ja Slovakian Marek Hamsikista. Kummassakin ryhmässä piilee kuitekin yllätyspotentiaalia.

Kertoimet: Kuka voittaa B-lohkon?

JoukkueKerroinPeliyhtiö
Englanti1,85paf
Venäjä4,33bet1234
Wales10,00nordicbet
Slovakia8,0010bet

Kertoimet: Kuka voittaa EM-turnauksen?

JoukkueKerroinPeliyhtiö
Englanti9,50bet1234
Venäjä75,00expekt
Wales81,00unibet
Slovakia151,00bet1234

(*Huom! Kertoimet ovat voimassa artikkelin kirjoitushetkellä ja saattavat muuttua.)

Otteluohjelma

1. kierros:
Lauantai 11.6. klo 19.00, Wales – Slovakia
Lauantai 11.6. klo 22.00, Englanti – Venäjä

2. kierros:
Keskiviikko 15.6. klo 16.00, Venäjä – Slovakia
Torstai 16.6. klo 16.00, Englanti – Wales

3. kierros:
Maanantai 20.6. klo 22.00, Slovakia – Englanti
Maanantai 20.6. klo 22.00, Venäjä – Wales