EM 2016 -ennakko: Belgia ja Italia E-lohkon suosikkeina

Viikonloppuna se alkaa – jalkapallon EM-turnaus Ranskassa. Vihjetykki jatkaa alkulohkojen ennakkointia. Seuraavaksi luvassa on E-lohko.

BW eSports FI €100 welcome

Ranskassa pelattavat EM-kisat ovat ovella. Me ruodimme alkulohkojen voimasuhteet juurta jaksaen. A-lohkon ennakon löydät täältä, B-lohkon täältä, C-lohkon täältä, D-lohkon täältä ja F-lohkon täältä.

Nyt vuorossa on E-lohko:

Karsinta

Belgia

Vaikka jännitys säilyi kalkkiviivoille asti, Belgia onnistui voittamaan karsintalohkonsa – kuitenkin odotetusti. Vastustajissa riitti sekalaista sorttia, mutta ainoa todellinen haastaja oli Wales, jota vastaan ainoa tappiokin tuli. Tulossaldo 7-2-1 maalierolla 25-4 kertoo paljon belgialaisfutiksen tämänhetkisestä tasosta.

Italia

Loistavat karsinnat, vaikka joukkue ei täysin briljeerannutkaan. Tappioita ei tullut yhtään, voittoja tuli seitsemän ja tasapelejä kolme. Tämä riitti ykkössijaan ennen Kroatiaa. Nolla häviötä oli kova suoritus siihenkin nähden, että miehistöä kierrätettiin heikompia joukkueita vastaan.

Irlanti

Irlanti ja Skotlanti taistelivat kolmossijasta D-karsintalohkossa, jossa Saksa ja Puola miehittivät kärkisijat. Irlanti esiintyi muutaman kerran todella vahvasti ja yllätti esimerkiksi kotonaan Saksan 1-0. Ja pienet erot kahteen huippumaahan nostattivat Irlannissa kisahuuman korkealle. Playoff-vaiheessa Bosnia kaatui yhteistuloksella 3-1, mikä oli hieno yllätys.

Ruotsi

Ruotsikin ylsi kisoihin karsintojen kautta. Naapurimaa Tanska kaatui ilman ongelmia, vaikka pelit karsintalohkossa eivät menneetkään ihan nappiin (kolmossija Venäjän ja Itävallan jälkeen). Turnaus on päävalmentaja Erik Hamrénin jäähyväisrupeama, ja kysymys kuuluu, onnistuuko hän hiljentämään kritiikin?

Näkymät

Tämä on etukäteen yksi tasaisimmista lohkoista. Yhtäkään joukkuetta ei voi kutsua lilliputiksi, vaan jokainen kykenee parhaana päivänä voittamaan kenet tahassa – ja se, jos mikä, tekee lohkosta mielenkiintoisen.

Suosikit ovat kuitenkin Belgia ja Italia. Ensin mainitulla on yksi Euroopan lahjakkaimmista joukkueista. Italian isot nimet eivät ole enää entisessä vireessä, mutta rutiini ja hyvä yhteispeli saattavat kantaa pitkälle.

Ruotsi ja Irlanti todennäköisesti tasitelevat kolmossijasta, joka voi johtaa jatkopeleihin. Sinikeltaiset ovat suosikkeja tässä kädenväännössä, mutta toisaalta Irlanti oli todella vahva karsinnoissa ja ylitti odotukset selvästi. Tässä lohkossa miltei kaikki on mahdollista.

Kertoimet: Kuka voittaa E-lohkon?

JoukkueKerroinPeliyhtiö
Saksa5,00paf
Puola51,00bet1234
Ukraina101,00paf
Pohjois-irlanti401,00unibet

Kertoimet: Kuka voittaa EM-turnauksen?

JoukkueKerroinPeliyhtiö
Belgia2,15paf
Italia2,63bet1234
Ruotsi10,00unibet
Irlanti12,00unibet

(*Huom! Kertoimet ovat voimassa artikkelin kirjoitushetkellä ja saattavat muuttua.)

Otteluohjelma

1. kierros:
Maanantai 13.6. klo 19.00, Irlanti – Sverige
Maanantai 13.6. klo 22.00, Belgia – Italia

2. kierros:
Perjantai 17.6. klo 16.00, Italia – Sverige
Lauantai 18.6. klo 16.00, Belgia – Irlanti

3. kierros:
Keskiviikko 22.6. klo 22.00, Italia – Irlanti
Keskiviikko 22.6. klo 22.00, Sverige – Belgia