EM 2016 -ennakko: D-lohko kenties kisojen kovatasoisin

Jalkapallon ystävät purevat jo malttamattomina rystysiään, sillä EM-kisojen alkuun on enää reilu viikko. Vihjetykki ennakoi näkymiä jokaisessa alkulohkossa. Seuraavaksi vuorossa on D-lohko – ehkä kovin kaikista kuudesta?

BW eSports FI €100 welcome

Ranskassa pelattavien EM-kisojen alkuun ei ole enää kuin muutama päivää aikaa. Vihjetykki ruotii perusteellisesti alkulohkojen voimasuhteet. A-lohkon ennakon löydät täältä, B-lohkon täältä, C-lohkon täältä, E-lohkon täältä ja F-lohkon täältä.

Seuraavaksi otamme käsittelyyn ennalta äärimmäisen kovatasoisen D-lohkon.

Karsinta

Kroatia

Esitti erinomaisen tiivistä puolustuspeliä päästäen vain viisi omiin kymmenessä ottelussa. Tämä siis huolimatta siitä, että joukkueen tähdet löytyvät paremminkin hyökkäyspäästä puolustuksen ollessa nimettömämpi. EM-lipun joukkue nappasi ilman liiallista briljeerausta, mutta vain yksi tappio kymmenestä (vaikka vastassa oli Italia kahdesti), oli hyvä suoritus.

Tšekki

Mitkä karsinnat! A-lohko oli yksi kovimmista (esimerkiksi Islannin, Turkin ja Hollannin seurassa), mutta silti voittoja heltisi seitsemän kokonaissaldolla 7-1-2. Joukkuepeli toimi loistavasti, vaikka suoranaisia tähtiä ei monta ole, ja keskikentän nimekkäin tukipilari Thomas Rosicky missasi puolet otteluista.

Espanja

Onko aika maailman parhaana jalkapallomaana jäänyt taakse? Vuoden 2014 MM-kisat olivat suuren luokan fiasko, mutta karsinnoissa Espanja ei joutunut koville – siitä kertoo Slovakian kakkossijakin. Yhdeksän voittoa ja yksi tappio, juuri Slovakialle, muodostui loppusaldoksi.

Turkki

Turkki jakoi siis saman karsintalohkon Tšekin kanssa saaden paikan kisoihin yhtenä parhaista kolmosista. Joukkue kasvoi ajan mittaan ja pelasi ajoittain erinomaisesti – jopa Hollanti jäi taakse. Kaksi avausottelua tuottivat tappiot, mutta sen jälkeen joukkue eteni voitto-tasapeli -tahdilla ja voitti lopulta kolme päätösotteluaan.

Näkymät

Espanja on tietysti yksi lohkovaiheen selkeimmistä suosikeista ja koko turnauksen kolmossuosikki Ranskan ja Saksan jälkeen. Muut eivät yllä ennakkovertailussa Espanjan tasolle, mutta kysymys kuuluu, saako joukkue tuoduksi parasta osaamistaan esiin. Edelliset kisat menivät pahasti penkin alle.

Kroatia on lohkon selvä kakkossuosikki. Joukkueessa on enemmän tähtiä kuin lohkon kahdessa muussa joukkueessa. Lohkovoitosta on tarjolla kertoimia noin 4,50 paikkeilta, jota voi pitää hyvinkin potentiaalisena yllätyspelinä.

Tšekin ja Turkin välillä asetelma on tasaisempi. Kertoimenlaatijoiden on ollut vaikea tehdä eroa tämän kaksikon välille. Hyviä pelaajia on molemmissa joukkueissa, mutta riittääkö ryhmissä laajuutta haastaa ennalta vahvempia?

Kertoimet: Kuka voittaa D-lohkon?

JoukkueKerroinPeliyhtiö
Espanja1,57bet1234
Kroatia4,50williamhill-casino
Tšekki10,00paf
Turkki10,00unibet

Kertoimet: Kuka voittaa EM-turnauksen?

JoukkueKerroinPeliyhtiö
Espanja6,50betsafe-
Kroatia28,00paf
Turkki81,00bet1234
Tšekki126,00bet1234

(*Huom! Kertoimet ovat voimassa artikkelin kirjoitushetkellä ja saattavat muuttua.)

Otteluohjelma

1. kierros:
Sunnuntai 12.6. klo 16.00, Turkki – Kroatia
Maanantai 13.6. klo 16.00, Espanja – Tšekki

2. kierros:
Perjantai 17.6. klo 19.00, Tšekki – Kroatia
Perjantai 17.6. klo 22.00, Espanja – Turkki

3. kierros:
Tiistai 21.6. klo 22.00, Kroatia – Espanja
Tiistai 21.6. klo 22.00, Tšekki – Turkki